- Reklama -

Andersen napodobil Haška i Turka

- Reklama -

NHL ve čtvrtek poznala vítěze Jenningsovy trofeje, kterými se v sezóně 2021/22 stali brankáři Caroliny Frederik Andersen a Antti Raanta.

Cena se uděluje gólmanovi, jehož tým inkasoval v základní části nejméně branek. Nárok na ni má z týmu každý brankář, který zasáhl aspoň do 25 zápasů. To splnili Dán i Fin.

Carolina už v pátek v akci nebude a tak může plně myslet na play-off. V základní části inkasovala 202 gólů a skončila před Calgary a Rangers. Trofej putuje k Hurricanes poprvé v historii.

Oba brankáři přišli do Raleigh jako volní hráči v létě minulého roku.

- Reklama -

Andersen získal Jenningsovu trofej podruhé v kariéře, když se z ní těšil už v ročníku 2015/16 jako brankář Anaheimu. Před ním ji s vícero týmy získalo jen sedm brankářů. Byli jimi Jaroslav Halák (STL a BOS), Ed Belfour (CHI a DAL), Manny Fernandez (MIN a DAL), Dominik Hašek (BUF a DET), Robin Lehner (NYI a VGK), Patrick Roy (MTL a COL) a Roman Turek (DAL a STL).

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -