- Reklama -

Antti Raanta začal v NY Rangers čistým kontem, zuby si na něm vylámali kalifornští Žraloci

- Reklama -

Na svoji premiéru v dresu New Yorku Rangers bude brankář Antti Raanta vzpomínat jenom v dobrém. V pondělním utkání proti San Jose zneškodnil 22 střel a bezchybným výkonem dovedl Jezdce k výhře 4:0. Náhradník Henrika Lundqvista se tak nejlepším možným způsobem odvděčil trenérovi Alainu Vigneaultovi za důvěru a po zásluze byl vyhlášen první hvězdou zápasu.
Šestadvacetiletý rodák z Raumy je teprve čtvrtým brankářem v historii, jenž hned v prvním utkání za Blueshirts udržel čisté konto. Před ním to dokázali pouze Hal Winkler (1926), John Ross Roach (1928) a Marcel Paille (1957).
„Jediné, na co jsem myslel, bylo vítězství,“ řekl Raanta, jenž přestoupil do manhattanského mužstva na konci letošního června z Chicaga. „Kluci přede mnou výborně bránili,“ nezapomněl pochválit spoluhráče.
V rozmezí let 2013-15 odehrál Raanta za Blackhawks 39 utkání, ve kterých vychytal 20 výher a tři duely dokončil s čistým štítem. Při premiéře v barvách nového zaměstnavatele si své ligové statistiky vylepšil. „Je příjemné takhle začít. Nebyl to možná špatný výkon, ale ještě mám co zlepšovat,“ sdělil finský hokejista.
Jeden z nejpovedenějších zákroků večera předvedl Raanta v sedmé minutě třetí třetiny. Po rychlém přečíslení obrany Rangers se v dobré střelecké příležitosti ocitl Tomáš Hertl, ale strážce domácí svatyně byl ve střehu a puk vyrazil (viz přiložené video). Český forvard se v zápase neprosadil a skončil s bilancí dvou záporných bodů.

Nelichotivou sérii tří porážek přerušili Jezdci i díky trefám Marca Staala (1+1), Matse Zuccarella, Jespera Fasta (1+1) a Viktora Stalberga.
„Dnes bylo v kabině mnohem větší odhodlání a energie. Každý si uvědomuje, že úroveň naší hry v posledních třech zápasech je nepřijatelná. Chtěli jsme s tím něco udělat,“ uvedl obránce Marc Staal. „Myslím, že dnes jsme odvedli kvalitní práci a hráli mnohem lépe,“ dodal.
Sharks odstartovali letošní sezónu šňůrou čtyř výher, ale newyorské ovzduší jim zřejmě vůbec nesvědčí. V sobotu prohráli v Brooklynu s NY Islanders (3:6) a nedařilo se jim ani ve včerejším klaní s Rangers.
„Dnes jsme zaostávali ve všech aspektech hry. Prohrávali jsme bitvy o puk, osobní souboje a nedařilo se ani našim speciálním formacím. Každé vítězství má svou cenu, kterou musíte zaplatit a soupeř byl dnes ochotnější obětovat víc než my, takže jsme dostali, co jsme si zasloužili,“ nešetřil kritikou svých svěřenců kouč San Jose Peter DeBoer.

NY Rangers – San Jose 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

Branky a asistence: 10:36 Marc Staal (Derick Brassard, Jesper Fast), 29:28 Mats Zuccarello (Rick Nash, Dan Boyle), 43:47 Jesper Fast (Chris Kreider, Keith Yandle), 56:44 Viktor Stalberg (Marc Staal) – .
Střely na branku: 13-10-5=28, 9-4-9=22. Přesilovky: 1/1 – 0/2. Diváci: 18,006.
Brankáři: A. Raanta 22/22 – M. Jones 28/24.
Hvězdy utkání: Antti Raanta, Mats Zuccarello, Marc Staal (všichni NYR).
Česká účast: – Tomáš Hertl (17:31, -2, 3 střely).
Sestřih z utkání

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -