- Reklama -

Auston Matthews si poprvé zabruslil v dresu Maple Leafs

- Reklama -

První dětské krůčky byly vykonány. Auston Matthews se přikrčil v kruhu na vhazování na jednom konci kluziště. Zazněla píšťalka a číslo jedna letošního draftu se poprvé rozjelo po ledě s oblečeným dresem Toronta. Udělal několik temp a byl na druhé straně hřiště.
Matthews se v pondělí určitě moc nezapotil. Účast na vývojovém kempu nováčků nemusí brát při svém postavení až tak vážně. Šlo spíš o propagaci. Prošel zdravotními testy a pak si spolu s ostatními prospekty, které čeká boj o místo, trochu zabruslil.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Trenéři ten čas využili, aby jeho formu podrobněji analyzovali a poradili, na co se má osmnáctiletý mladík nejvíc zaměřit během letního tréninku. Všichni mladíci se pak sebrali a odcestovali do Niagara Falls, kde budou pokračovat v tréninku až do pátku.
Pro Matthewse měl ten den přesto svůj význam. Poprvé na kluzišti, poprvé v kabině, poprvé s dresem Toronta na hrudi. A když jste prvním hráčem draftovaným z prvního místa od dob Wendela Clarka z roku 1985, v klubu, který prahne po Stanley Cupu od roku 1967, média si nemohou něco takového nechat ujít.
„Je to každopádně vzrušující, konečně být tady a nasát ten pocit, jaké to bude,“ řekl Matthews s širokým úsměvem na tváři. „Je to ohromné. Je to velká pocta, obléknout si dres Maple Leafs a trochu si v něm zabruslit. Je to vážně skvělé.“
Cílem kempů pro nováčky je hlavně představit jim organizaci, naučit je bojům o místo v NHL. Kluci se samozřejmě rádi poznají také mezi sebou. V neděli měli společnou večeři, pak se podívali na video, které připomnělo slavnou historii Maple Leafs. Prošli tréninkem v komunikaci se sdělovacími prostředky, potkali se s experty například na spánek a další věci.
„Učíme je, jak se stát profesionály,“ vysvětil Scott Pellerin, ředitel Maple Leafs pro hráčský vývoj.


„Pamatuji si, když jsem tady byl poprvé,“ rozpovídal se Mitchell Marner, čtyřka draftu 2015. „Jste nervózní. Nevíte, co si a ledě počít. Bojíte se udělat něco s pukem. Jde o to se ujistit, že se nemusíte bát rozvinout svoje schopnosti, musíte být sami sebou.“
Auston Matthews samozřejmě není jako čtyřicet další prospektů v kempu. Přestože je mu teprve osmnáct let, má za sebou jednu sezónu profesionálního hokeje ve Švýcarsku. Má za sebou mistrovství světa dospělých, kde byl nejlepším střelcem Američanů (6 branek) a dělil se o post nejproduktivnějšího hráče (9 bodů). V centru dění je už pořádně dlouhou dobu.
„Pomůžu mu, jak to půjde, nicméně myslím, že všechno podstatné už ví,“ řekl Marner. „Byl rok profesionálem. Dobře ví, co obnáší nastupovat v téhle lize, umí sbírat body,“ věří Matthewsovi jeho spoluhráč.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -