- Reklama -

Barzal přiblížil Ostrovany k postupu, Voráček vystřelil výhru, Chicago žije

- Reklama -

Včerejší den nabídl celkem pět utkání, z nichž hned tři dospěly až do prodloužení. Mezi hrdiny uplynulé noci najdeme jména jako Mathew Barzal, Joe Pavelski, Carter Hart, Corey Crawford nebo Brayden Schenn. Pojďme ale postupně.
Fanda NHL
CHICAGO – VEGAS 3:1
(stav série 1:3)
Jediným týmem, který si už mohl zajistit postup, byli Golden Knights. A hráči Vegas se opravdu činili, svého soupeře přestříleli v poměru 49:25. Na skvěle chytajícího Crawforda si ale přišli pouze jednou, když Shea Theodore ve druhé třetině snižoval na 1:2. Svěřenci Jeremyho Collitona mohou děkovat svému brankáři za to, že je osmačtyřiceti úspěšnými zákroky udržel v sérii.
MONTREAL – PHILADELPHIA 0:1
(stav série 1:2)
Dalším gólmanem, který včera zářil, byl čerstvě dvaadvacetiletý Carter Hart. Ten dokonce vychytal čisté konto, což se mu v play-off povedlo jako nejmladšímu brankáři Flyers v historii klubu. Po výprasku v předchozím zápase (0:5) hráli Letci mnohem zodpovědněji. O jedinou branku utkání se postaral už v úvodní třetině český forvard Jakub Voráček.


ISLANDERS – WASHINGTON 2:1 v prodl.
(stav série 3:0)
Nečekaně jednoznačně se zatím vyvíjí série mezi Islanders a předloňskými šampiony z Washingtonu. Svěřenci Barryho Trotze měli jasně navrch také ve třetím utkání série, zvláště v závěru třetí třetiny svého soupeře doslova mačkali. Zápas nakonec dospěl do prodloužení, v němž měl vynikající příležitost v samostatném úniku Jakub Vrána. Varlamova ale nepřekonal a o chvíli později zdrceně sledoval, jak Mathew Barzal pláchnul Johnu Carlsonovi a backhandovým blafákem nedal Holtbymu šanci.


Ovečkin a spol. se tak ocitli v hluboké propasti, ze které se dokázalo vydrápat jen několik týmů v historii. „Pořád věříme. S Columbusem jsme taky prohrávali 2:0 na zápasy,“ připomněl Ovečkin předloňskou sérii prvního kola. Tehdy Caps urvali třetí duel v prodloužení a odrazili se k vítězné cestě, který je dovedla až ke Stanley Cupu. Tehdejší šampiony ale zatím příliš nepřipomínají.
CALGARY – DALLAS 4:5 v prodl.
(stav série 2:2)
Veliké drama se odehrálo také v duelu mezi Dallasem a Calgary. Plameny vedly ještě dvanáct vteřin před koncem 4:3. Krátce před tím rozhodčí po coach’s challenge neuznali Dallasu vyrovnávací gól. Hvězdy se ale nevzdaly a v čase 59:48 přece jen srovnaly, když se potřetí v zápase prosadil Joe Pavelski. Dalším hrdinou vedle střelce hattricku se pak stal John Klingberg (1+2), který po šestnácti nastavených minutách rozhodl o tom, že série je srovnaná 2:2.


VANCOUVER – ST. LOUIS 2:3 v prodl.
(stav série 2:1)
Nesmírně důležitý duel měli před sebou obhájci poháru ze St. Louis. S Vancouverem prohrávali 0:2 na zápasy a nutně museli zvítězit. Markströma v brance soupeře zasypali devětačtyřiceti střelami, v základní hrací době ale utkání skončilo 2:2. Minulý duel rozhodl, také v nastavení, Bo Horvat, tentokrát se ale radovali Bluesmani. Po patnácti minutách rozsekl třetí bitvu v samostatném úniku Brayden Schenn.

- Reklama -


„Markström chytá velmi dobře, tak jsem ho chtěl překvapit rychlou střelou,“ komentoval to střelec vítězné trefy, jenžběhem utkání vzteky rozmlátil svou hůl. Ta, kterou si vzal poté, byla evidentně šťastná. „Hráli jsme i dnes dobře, jen jsme několikrát ztratili puk, což se nám nestávalo. Dobré na tom je, že už dnes máme možnost to napravit,“ připomněl kouč Travis Green, že další zápas této série je na programu už dnes.
Quinn Hughes se stal teprve třetím bekem-nováčkem v historii, který během sedmi zápasů play-off dokázal nasbírat 9 bodů. Zároveň šestým zápasem v řadě, ve kterém bodoval, vyrovnal nováčkovský rekord obránců v play-off.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -