- Reklama -

Bettman se chystá do Vegas. Nevada začíná bojovat za svůj tým NHL

- Reklama -

Slavná hokejová soutěž a další tým mezi pouštěmi? I ti největší pochybovači zpozorněli. Komisionář Gary Bettman se chystá do pověstného Města hříchů na úterní tiskovou konferenci pořádanou k příležitosti zahájení kampaně, jež si vytyčila za cíl získat garanci alespoň 10 000 prodaných permanentek. Hlavní investor a potenciální vlastník nového klubu Bill Foley se tímto krokem bude snažit ligové vedení přesvědčit o tom, že je Las Vegas ideální destinací pro expanzi NHL.
Foley se nedávno vyjádřil, že pokud se mu podaří získat Bettmanem požadovaných 10 000 závazků, byl by velmi překvapen, kdyby Nevada nový tým nedostala. Vegas se navíc může pochlubit novou arénou za 375 mil. dolarů, která bude slavnostně otevřena v dubnu 2016. Pojmout by mohla až 20 000 hokejových fanoušků.


Novinky ze světa NHL naleznete také na našem Facebooku a Twitteru.


Zda skončí Foleyova snaha úspěchem či nikoliv lze zatím jen stěží předpokládat. Jeden z dílčích plánů floridského vitálního staříka však už pravděpodobně ztroskotal. Deníku Review-Journal se miliardář svěřil se svým přáním, aby se v názvu týmu objevila Nevada.
„Pro NHL to může být výhodnější. Když se řekne Las Vegas, představí si mnoho lidí hazard. Nevada by proto byla mnohem přijatelnější,“ řekl Foley.
Hned o pár dní později ale musel pod tlakem kritiky fanoušků od této myšlenky ustoupit. V rozhlasové anketě ESPN 1100 se 90 % z 400 volajících a píšících posluchačů přiklonilo k verzi s Las Vegas.
Sen několika miliardářů o týmu NHL mezi nevadskými pustinami byl propagován i během Super Bowlu, nejsledovanější sportovní události v Severní Americe. Skupina investorů kolem Foleye zakoupila dva lokální patnáctisekundové spoty během komerčních přestávek v první polovině zápasu.

Skutečný potenciál Vegas být domovem elitního hokejového celku se začne odkrývat 10.2. Spoléhá se také na skutečnost, že ve městě prozatím žádná velká sportovní franšíza nepůsobí. Často se tak v této souvislosti mluví o sportovně vyhladovělé lokalitě. Pokud chce být NHL první „major league“, která poskytne tamním sportovním příznivcům chutné sousto, bude si muset pospíšit.  Na zábavní centrum USA si totiž brousí zuby i MLS (Major League Soccer).
Titulní foto: Arne Bornhelm

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -