- Reklama -

Pro vstup Las Vegas do rodiny klubů NHL hovoří peníze a poloha

- Reklama -

Oficiálně to sice bude jasné až ve středu 22. června po hlasování rady guvernérů NHL, ale podle všeho už to bude jen formalita a nejslavnější hokejová soutěž světa přijme jako svého nového člena tým z Las Vegas.
Město zábavy má podle agentury AP dostat přednost před hokejovější baštou z kanadského Quebecu nebo Seattlem, pokud se pro jeho vstup vyjádří dvoutřetinová většina rady. A oznámeno to bude shodou okolností právě v Las Vegas před slavnostním udílení cen za uplynulou sezónu NHL.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Nejdříve se ale tým z města hazardu do NHL zapojí v sezóně 2017-18 a liga se tak rozšíří poprvé od roku 2000, kdy soutěž na současných 30 týmů doplnili Minnesota a Columbus. Jejich zástupci tehdy museli za vstup zaplatit 80 milionů dolarů, zatímco Las Vegas to bude stát rovných 500 milionů!
Zaplatí je z většiny podnikatel Bill Foley, pod jehož vedením už v nevadské poušti vyrostla nová T-Mobile Arena pro 17 500 diváků, která byla otevřena letos v dubnu. Permanentky si prý pořídilo už 14 tisíc lidí!
O vstup do NHL vážně usilovali také podnikatelé z Quebecu nebo amerického Seattlu. Nakonec těmi nejvážnějšími kandidáty zůstali jen Quebec a Las Vegas, ovšem u prvně jmenovaného vládnou pochybnosti ohledně síly kanadského dolaru a také trochu hraje roli jeho geografická poloha na východě země. Východní konference NHL má totiž už nyní 16 mužstev a soutěž chce posílit spíš Západní konferenci, kde je 14 týmů.
Las Vegas, kde žije zhruba 2,2 milionu lidí, nemá žádný sportovní klub v elitních profesionálních soutěžích. V uplynulých měsících sice vedli s městem diskusi představitelé celku amerického fotbalu Oakland Raiders, ale bez výsledku.
A zatím není nic nového ani o možném vstupu fotbalového týmu do MLS, za který lobuje hvězdný David Beckham. Hokej tak bude nejspíš v nejbližší době největší a nejprestižnější sportovní zábavou ve městě z Mohavské pouště.
Foto: Marvin Phelps

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -