- Reklama -

V Las Vegas se hokej uchytí, domnívá se Engelland

- Reklama -

Kanadský obránce Deryk Engelland má už nějakou dobu trvalé bydliště v Las Vegas. Pokud tedy ve středu Rada guvernérů odsouhlasí rozšíření NHL o klub z „města hříchu“, bude se s rodinou určitě potkávat častěji, ať už do pouštní oblasti zavítá se svými současnými spoluhráči z Calgary (kde mu ovšem za rok končí smlouva) či v dresu jiného týmu. Až se tak stane, 34letý zadák si je vcelku jistý, že se v hale T-Mobile Arena představí před publikem, které bude hokeji rozumět.
„Spousta lidí, co tady žije, pochází z jiných částí Spojených států nebo z Kanady, takže hokej dobře znají. To určitě pomůže k atmosféře v hledišti a při tvorbě fanouškovské obce,“ domnívá se rodák z Edmontonu. „Hodně lidí – a nejen hokejových příznivců – dychtí po nějakém profesionálním sportovním klubu. Během posledního roku jsem z mnoha rozhovorů poznal, jak jsou nadšení, že už k tomu brzy dojde. Vegas je skvělé město a lidi tu umírají touhou po profesionálním týmu. Myslím, že hokeji se tu bude dařit.“

Nejrychlejší kolektivní hra už si do Nevady cestu našel, v období 2003-14 tu v rámci ECHL působil celek Las Vegas Wranglers. Nevedl si špatně, dvakrát se dostal do finále soutěže a jednou získal Brabham Cup určený nejlepšímu mužstvu základní části. Mimochodem, prvním generálním manažerem a hlavním koučem byl Glen Gulutzan, který nedávno získal místo na lavičce Flames. A jedním z jeho svěřenců byl také Engelland. V té době se ve městě seznámil se svojí manželkou Melissou a zvolil si ho za domovinu.
„Wranglers byli v první pětce, pokud jde o návštěvnost. Ve Vegas se toho dá dělat hodně, ale sportovním fanouškům toho moc nenabízelo a ani z hlediska rodinného vyžití to nebylo nic moc. Když sem ECHL přišla, rodinám se naskytla další šance někam si vyrazit,“ říká obránce Plamenů.
Wranglers byli kvůli problémům s halou před dvěma roky nuceni pozastavit své členství v lize a o rok později skončili úplně. Na návrat vrcholového hokeje si budou muset místní nadšenci ještě minimálně šestnáct měsíců počkat (za předpokladu, že Rada guvernérů NHL zítra opravdu posvětí rozšíření), ale stejně jako Engelland věří, že čekání se vyplatí.
Foto: Bill Feldberg / Wikimedia Commons

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -