- Reklama -

Bob Hartley jak na horské dráze. Z nejlepšího trenéra je propuštěný trenér

- Reklama -

Před rokem byl Bob Hartley téměř na vrcholu, když po pětileté pauze přivedl Calgary znovu do play off. Za vydařené působení na lavičce Flames navíc obdržel Jack Adams Award. Letos se ocitl na opačné straně spektra úspěšnosti. Pátý nejhorší celek základní části se rozhodl předčasně ukončit smlouvu s 55letým koučem.
„Chtěl bych Bobovi poděkovat, odvedl tady spoustu dobré práce. Položil základy něčeho dalšího, dal tomuhle mužstvu své srdce a duši. Krvácel pro tým,“ snažil se mírnit ostré hrany svého rozhodnutí generální manažer Plamenů Brad Treliving.
„K tomuto rozhodnutí jsem ale nedospěl jen na základě této sezóny. Kdykoliv se dostanete do situace, že musíte propustit kouče, je krev na spoustě rukou. Začíná to u mě, ale odpovědnost mají také hráči a ostatní lidé v organizaci,“ pokračuje. „Když jsem v posledních dvou týdnech zvažoval situaci, cítil jsem, že přišel čas posunout se kupředu. Bob dovedl tenhle tým tak daleko, jak mohl.“
Spolu s Hartleym opouští klub také jeho pravá ruka Jacques Cloutier, o osudu dalších členů trenérského štábu zatím nebylo rozhodnuto.
Proces hledání nového kouče začne okamžitě. Calgary se ihned zařadilo do fronty zájemců o služby Bruce Boudreaua nedávno propuštěného z Anaheimu, od Ducks ale už dostaly svolení k rozhovorům také Ottawa a Minnesota.
„Každý trenér má svůj vlastní styl, vlastní způsob, jak řešit některé věci. Bob byl podle mého názoru schopný dostat z hráčů hodně, ale když se člověk ohlédne nazpět – a já to v posledních dvou týdnech udělal – získá pocit, že pro náš posun dál bylo důležité udělat toto rozhodnutí,“ uzavírá záležitost Treliving.
Bob Hartley byl jmenován patnáctým hlavním trenérem v dějinách Flames v roce 2012 poté, co ziskem titulu ve švýcarské nejvyšší soutěži ukončil své působení v Curychu. Z 294 utkání, které na lavičce Calgary absolvoval v základní části, dovedli jeho svěřenci do úspěšného konce 134. Připočteme-li i body získané za prohry v prodloužení, byla Hartleyho úspěšnost 45,5 procenta. Kromě už zmiňované loňské sezóny mužstvo nedovedl do play off.
Hartley v minulosti působil rovněž v Coloradu a v Atlantě, takže celkový počet jeho utkání v NHL činí 944, z toho 463 vítězných.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -