- Reklama -

Boston dosáhl 3000. vítězství. Jen Montreal je úspěšnější

- Reklama -

Krásného milníku dosáhla organizace Bostonu Bruins. Medvědi uspěli v pátek na ledě New Jersey po výsledku 4:1 a zapsal do své kroniky vítězství číslo 3000. Boston je tradiční klub, patří mezi původní šestku, jeho historické záznamy jsou tedy bohaté. A lepší je v tuto chvíli pouze Montreal.
Bruins mají za sebou v základní části 6211 utkání. 3000 z nich vyhráli, 2281 prohráli, 791 skončilo remízou a ve 139 prohráli v prodloužení nebo po nájezdech. Nové kluby se samozřejmě nemohou těm tradičním rovnat, z těch původních je v počtu výher lepší jen Montreal s 3283 výhrami.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Když se podíváte na ty tři tisícovky, znamená to, že už jsme v lize nějakou dobu a já byl vždycky hrdý na to, že jsme příslušník týmu původní šestky,“ řekl trenér Bostonu Claude Julien. „Tenhle tým dokázal v minulosti hodně věcí a my doufáme, že na to můžeme v budoucnu navázat.“
„Je to velké číslo a velká událost pro celou organizaci,“ dodal kapitán Zdeno Chára.
Hlavními hrdiny večera byli Ryan Spooner a Colin Miller, útočník a obránce Bruins zaznamenali shodně po dvou bodech za gól a asistenci a byli vyhlášeni hvězdami večera. Na trio je doplnil obránce hostů Denis Seidenberg se dvěma nahrávkami.
Brankář Bostonu Jonas Gustavsson zaznamenal 19 zákroků a připsal si první výhru od 20. prosince. Gustavssonovi se na Devils daří, má s nimi bilanci 7 výher a dvou porážek. Do brány Bostonu se postavil po pěti utkáních.
„Ani nevím, proč vypadáme lepší na hřištích soupeřů,“ řekl jednatřicetiletý Švéd. „Snažíme se hrát stejným způsobem, jako to děláme doma, ale možná si to venku děláme jednodušší. Možná věnujeme i víc pozornosti detailům.“
New Jersey prožívá poslední dobou vzestupy a pády. Ve druhé polovině prosince přišlo několik porážek, na přelomu roku čtyři výhry z pěti utkání. Od 4. ledna ale Ďáblové znovu tak trochu tápou, s Bostonem prohráli už potřetí v řadě.
Mužstvu chybí útočníci Patrik Eliáš (pravé koleno), Jacob Josefson (levá noha), Tuomo Ruutu (zranění ve spodní část těla) a Tyler Kennedy (horní část těla). Mimo hru jsou také obránci John Moore a David Schlemko (oba zranění ve spodní polovině těla).
„Bylo to asi poprvé, kdy jsem nás viděl čelit určité výzvě a my jsme na ni neodpověděli s odpovídajícím charakterem,“ postěžoval si trenér John Hynes. „Abyste vyhrávali pravidelně a zůstali bojovným týmem, vaše mentální síla je všechno a v pátek jsme ji neměli.“
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -