- Reklama -

Boudreau podsekl svůj vlastní tým

- Reklama -

Problémy Wild v úterním duelu s Pittsburghem zdaleka nepramenily jen z návratu Sidneyho Crosbyho na led. Na trable si zavařili již před samotným utkáním školáckou hrubkou.
Minnesota si musela v zápase, který ztratila v poměru 3:7, poradit jen s pěti obránci, přestože ji netrápila zranění. Její kouč Bruce Boudreau totiž odevzdal soupisku, na které byl zadák Greg Pateryn omylem označen jako zdravý náhradník. Kiksu si samozřejmě všimli rozhodčí a Pateryna z duelu vykázali.



Boudreauovým záměrem přitom bylo zapsat jako zdravého náhradníka útočníka Ryana Donata, místo něj ale označil plánovaného šestého beka.
Donato chyběl už na rozbruslení, nebyl vystrojen a nepředpokládalo se, že se do střetnutí zapojí. Nakonec se ale objevil v sedmi střídáních.
Wild tedy naskočili do klání s 13 forvardy a pěti obránci.
„Byla to moje chyba,“ osvětloval posléze Boudreau situaci novinářům. „Byl to hloupý omyl. Nikdy předtím se mi to nestalo. A bohužel je náročné odehrát zápas s pěti beky. Beru plnou zodpovědnost na sebe.“
Gólman Wild Devan Dubnyk žurnalistům po utkání sdělil, že se Boudreau za svůj přešlap svým svěřencům omluvil během první přestávky.
Přestože se jedná o vzácný typ pochybení, není v NHL ojedinělý. Pravděpodobně nejznámější chybu tohoto charakteru udělal někdejší kouč Maple Leafs Pat Quinn, který během play-off 2002 uvedl na soupisku místo Čecha Roberta Reichla zraněného Mikaela Renberga.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -