- Reklama -

Brankoviště Floridy se proměnilo v marodku. Jágr s Pantery poprvé prohrál

- Reklama -

Naděje Floridy na play off dostaly vážné trhliny. Nejenže Panteři nezvládli povinný domácí duel s Torontem, které před uzávěrkou přestupů vyprodávalo kádr a na postup si už nedělá žádné naděje, ještě přišli o oba brankáře. V úterním utkání došlo k málo vídaným rošádám. Zraněný Roberto Luongo, už převlečený v civilních šatech, musel nakonec pod tlakem okolností zpět do brány.

První smolařem byl právě bývalý gólman Vancouveru. Luongo inkasoval od Leo Komarova zhruba čtyři minuty před koncem první třetiny tvrdou ránu do krku. Několik minut potom ležel na ledě, nakonec se rozhodl první třetinu dochytat. Celkem zaznamenal v úvodních dvaceti minutách zápasu šestnáct zákroků, po přestávce už se ale rozhodl do zápasu nevracet.
Od druhé třetiny vyjel na led Al Montoya. Také jemu však nebylo přáno večer dokončit. Za stavu 2:1 pro domácí na začátku třetí třetiny napálil puk o zadní mantinel Jake Gardiner a Nazem Kadri jej dorazil do brány. Al Montoya utrpěl při zákroku zranění třísla, se kterým se potom potýkal na ledě ještě několik minut. Nepohyboval se příliš rychle a nakonec inkasoval třetí gól. Hosté se dostali do vedení 2:3.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Nic takového jsem nikdy neviděl,“ přiznal kapitán Toronta Dion Phaneuf. „Je nešťastné, když se jim zraní oba gólmani. Něco takového nechcete nikdy vidět, zažil jsem to poprvé v kariéře. Odvedli jsme dobrou práci, že jsme zůstali soustředění. Kadri dal ve třetí třetině důležitý gól. Zůstali jsme koncentrovaní a dovedli utkání k vítězství.“
Spekulovalo se, zda se nemá převléknout nějaký zkušený útočník nebo snad brankářský trenér Robb Tallas. Zástupci Floridy dokonce o věci urychleně komunikovali s vedením NHL a dostali k takovému kroku svolení. „Bavili jsme se s ligou a Robb dostal legální povolení nastoupit,“ řekl generální manažer Dale Tallon. „Je to zřídkavé, něco takového se neděje často.“
Nakonec se rozhodl vrátit zpět původní gólman Panthers. Devět minut před koncem se převlékl z civilu zpátky do brankářské výstroje Robert Luongo a utkání dochytal. V závěru mu trenér Gallant na minutku ulevil, když zkoušel za stavu 2:3 hru v šesti mužích v poli. Tradičně poloprázdná hala BB&T Center viděla několik šancí domácích, vyrovnání se ale nedočkala.
„Trochu je vám jich líto,“ přiznal útočník Toronta Joffrey Lupul. „Jsou v těžkém boji o play off a teď mají dva brankáře zraněné, to jim dnes večer nedalo velké šance. Na druhou stranu my bereme výhru vždycky, když je možné na ni dosáhnout.“

- Reklama -

Florida tak od příchodu českého forvarda Jaromíra Jágra třetí vítězství v řadě nepřidala. Slavná hokejová osmašedesátka absolvovala 23 střídání, na ledě strávila 18 minut a 30 sekund. Jágr znamenal jeden záporný bod za přítomnost na hrací ploše při vstřelených a inkasovaných brankách, na bránu soupeře vyslal čtyři střely.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -