- Reklama -

Bude Matthews nejlépe placeným hráčem NHL?

- Reklama -

Steve Simmons z deníku Toronto Sun věří, že se Auston Matthews stane v sezóně 2024/25 nejlépe placeným hráčem NHL.

Hvězdný centr Toronta je vzdálený rok od statusu nechráněného volného hráče a jednání o nové smlouvě budou moci začít už 1. července.

Simmons připomíná, že nejlépe placeným hráčem bude od příští sezóny centr Colorada Nathan MacKinnon s cap hitem 12,6 mil. dolarů. Předběhne tak Connora McDavida, jehož průměrný plat je 12,5 miliónů.

A přestože Matthewsovi chybí MacKinnonův Stanley Cup či podobně bohatá McDavidova sbírka individuálních trofejí, Simmmons věří, že by mu mohl nový kontrakt vynést 14 až 15 miliónů ročně.

- Reklama -

25letý Američan odehrál v NHL doposud 481 utkání, ve kterých vsítil 299 gólů a nasbíral dohromady 542 bodů. V 50 duelech play-off přidal 22 branek a 22 přihrávek. V minulé sezóně získal kromě druhé Trofeje Mauricea Richarda i Hartovu trofej a Cenu Teda Lindsaye.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -