- Reklama -

Druhý zápas, druhý hattrick! Matthews si otevřel střelnici

- Reklama -

Úvodní duel sezóny – hattrick. Druhý zápas? Opět hattrick. Útočník Toronta Auston Matthews má za sebou vskutku parádní vstup do nového ročníku NHL. Mít po dvou odehraných zápasech na kontě šest branek, to je i na vyhlášeného střelce výtečný počin.
V celé historii Maple Leafs bychom našli jen šest dalších hráčů, kteří dokázali dát dva hattricky po sobě. Posledním z nich byl v březnu 1994 Wendel Clark.

Šestadvacetiletý forvard je také pátým hráčem historie, který zahájil sezónu dvěma třígólovými zápasy. Před ním takto vykročili do sezóny pouze Cy Denneny, Joe Malone, Reg Noble (všichni ve vůbec první sezóně NHL, 1917-18) a Alex Ovečkin (přesně o sto let později, 2017-18). Teď se k nim připojil rodák z kalifornského San Ramon.

„Byla zábava to sledovat. Samozřejmě nečekáte, že dá někdo hattrick v každém zápase, ale u Austona jsem si už na tato velká představení zvykl. Takto na začátku sezóny je to ale něco úchvatného. Vypadá na ledě, že se hokejem náramně baví,“ komentoval výkon svého svěřence kouč Sheldon Keefe. „Má za sebou výborné léto, je zdravý a motivovaný. Je odhodlán být tomuto týmu dobrým lídrem,“ dodal Keefe.¨

- Reklama -

Dobrý vstup do sezóny není pro amerického centra ničím výjimečným. Stačí vzpomenout na jeho debut v nejslavnější lize světa, v němž nasázel Ottawě dokonce čtyři góly.

V tabulce střelců má dvojnásobný držitel Rocket Richard Trophy aktuálně dvougólový náskok před vancouverským Brockem Boeserem, David Pastrňák pak spolu s dalšími hráči ztrácí na Matthewse tři trefy.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -