- Reklama -

Matthews vytvořil nové rekordy

- Reklama -

Hvězdný útočník Auston Matthews vsítil ve středu hattrick, který zahrnoval jeho 300. gól v NHL, aby pomohl Torontu k výhře 6:5 po nájezdech v duelu s Montrealem.

Novou gólovou smršť Maple Leafs začal Matthews v 15. minutě druhé třetiny, když během přesilovky vyrovnal stav na 2:2. Byl to jeho první gól v sezóně a 300. v kariéře. Na ten dosáhl nejrychleji v historii Toronta.

Matthews potřeboval jen 482 zápasů, aby se dostal k této metě. V klubové historii jí dosáhli jen čtyři jiní hráči, kteří jsou v historickém pořadí v počtu branek před ním – Ron Ellis (332 gólů), Dave Keon (365), Darryl Sittler (389) a rekordér Mats Sundin (420).

- Reklama -

26letý Američan zároveň vytvořil nový americký rekord s nejmenším počtem zápasů k dosažení 300. gólu. Předešlý rekord držel Pat LaFontaine s 549 zápasy.

Matthews později v utkání přidal ještě dvě branky, aby se těšil z osmého hattricku v kariéře.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -