- Reklama -

Capitals chtějí znovu uhlídat mozek Pittsburghu. Crosbyho mají na starost tři hráči

- Reklama -

Hokejisté Washingtonu budou dnes večer na ledě Pittsburghu bojovat o prodloužení hokejové sezóny. Nejlepší tým základní části se chce mimo jiné soustředit na uhlídání první útočné formace Penguins ShearyCrosbyHornqvist, která v této sérii dohromady zaznamenala dva góly a pět přihrávek.
Důležitý úkol eliminovat kapitána Tučňáků a jeho pobočníky bude mít na starost především obranná dvojice Matt NiskanenKarl Alzner a švédský centr Nicklas Bäckström.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Alzner a Niskanen jsou skvěle sehraní a společně s Bäckströmem dávají dohromady opravdu silnou trojici, která může proti Crosbymu uspět,“ vyzdvihuje svoje hráče trenér Washingtonu Barry Trotz.
Bäckström už v prvním kole pomohl takřka vymazat z ledu hvězdu Philadelphie Claudea Girouxe. Nejproduktivnější hráč Flyers si v šesti zápasech připsal jediný bod, zatímco Bäckström se zapsal do statistik celkem sedmkrát (2+5).
Capitals kvůli Crosbymu odtrhli Bäckströma od kanonýra Alexandra Ovečkina a v posledním zápase se jim to dokonale vyplatilo. Crosby sice přihrál na jediný gól Penguins, ale k ničemu dalšímu se nedostal.
Proto by i dnes měl mít Bäckström na křídlech Burakovského a Johanssona, zatímco vedle Ovečkina by měl hrát Kuzněcov. Navíc bude mít Washington opět v sestavě důrazného obránce Brookse Orpika, jemuž vypršel třízápasový distanc za faul na zadáka Pens Olliho Määttu ve druhém utkání.
Není žádné tajemství, že uhlídat Crosbyho je jeden z hlavních klíčových úkolů každého týmu, který proti Pittsburghu nastupuje. Spolehlivý návod k tomu však neexistuje, přestože je jedna z největších hvězd ligy pod pravidelným drobnohledem.
„Snad každý jej posledních deset let podrobně sleduje. A samozřejmě je několik věcí, které s oblibou na ledě dělá,“ tvrdí Niskanen, jenž dokonce čtyři roky působil v Pittsburghu jako Crosbyho spoluhráč.
„Je třeba na něj vyvíjet tlak a nepouštět jej do oblíbených pozic, odkud by mohl hrozit. Myslím, že naši útočníci odvádějí skvělou práci. Neustále si hlídají, aby nemohl nabrat rychlost ve středním pásmu,“ chválí práci týmu Niskanen.
„Musíte ze sebe vydávat to nejlepší a být u něj neustále co nejtěsněji,“ přidává se Alzner. „A když už má puk, dejte si pozor i na ostatní hráče, které může poslat do šancí. Pořád musíte být ve střehu,“ dodal obránce Capitals.

Washington – Pittsburgh 2:3 na zápasy (4:3p, 1:2, 2:3, 2:3p, 3:1)

Foto: Icon Sportswire
 

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -