- Reklama -

Colorado se trápí v koncovce, potěšující jsou výkony náhradního gólmana

- Reklama -

Po čtvrteční porážce 1:2 s Los Angeles má Colorado v sedmi přípravných zápasech na svém kontě jen osm vstřelených branek. Některé exhibiční zápasy samozřejmě nemají kvalitu a tempo normálních utkání základní části, výsledky Avalanche ale stejně budí u fanoušků znepokojení.
„Jsem z toho velmi frustrovaný,“ řekl křídelní útočník Ryan O’Reilly. „Můžete prohrát pár zápasů, ale prohrát tolik a ještě dát tak málo branek, když si vytváříte šance, je něco, s čím se musíme vyrovnat. A měli bychom to udělat teď hned, protože jak sezóna začne, musíme to už mít vyřešené. Celá parta se s tím musí psychicky srovnat. K utkáním je nutné přistoupit úplně jinak.“
Vedle slabé koncovky jsou aspoň potěšující výkony náhradního gólmana. Jasnou jedničkou je v Coloradu Semjon Varlamov, dvojkou by mohl nově být Reto Berra, sedmadvacetiletý Švýcar, který teprve loni ochutnal premiérově NHL v barvách Calgary.
Berra předvedl v posledních třech startech výborné výkony. Proti Los Angeles si připsal 42 úspěšných zákroků, návdavkem přidal tři chycené samostatné nájezdy. „Chytal opravdu dobře,“ pochválil svého brankáře trenér Patrick Roy. „Spousta lidí ho vidí jako otazník, ale já si myslím, že udělal přesně to, co udělat měl. Hráčům před sebou dopřál pohodu, mohou mu věřit.“
„Já osobně mu důvěřuji,“ dodal Roy. „Pokud bude Semjon Varlamov potřebovat nějakou noc volno, bude nám schopen nabídnout dobrý výkon.“
Berra přišel z Calgary před uzávěrkou přestupů výměnou za druhou volbu v draftu. Švýcarský brankář by měl nahradit odcházejícího Jeana Sebastiana Giguerea, který po sezóně skončil s kariérou. V Coloradu podepsal tříletou smlouvu s ročním platem 1,45 miliónu dolarů.
Výkony náhradníka ocenili také hráči v poli. „Když budeme dávat aspoň nějaké góly, můžeme s ním vyhrát spoustu zápasů,“ uznal Ryan O’Reilly.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -