- Reklama -

Další destinace pro venkovní utkání? Columbus, St. Louis, ale také Dallas

- Reklama -

Poté, co NHL oznámila tři venkovní utkání pro sezónu 2015/16 (viz přehled na konci článku), si mnoho fanoušků opět zažilo chvíle zklamání. Na hokejové mapě USA a Kanady je stále dostatek týmů, které usilovně touží zápas pod širým nebem hostit. Níže naleznete místa, kterým by atmosféra Winter Classic, Stadium Series či Heritage Classic bezesporu slušela.


Bude vás zajímat:


Columbus Blue Jackets, Ohio Stadium, kapacita: 104 944 diváků

Columbus nemá klub NFL, MLB ani NBA. Srdce většiny tamních sportovních fanoušků tak bije pro celek univerzitního fotbalu. A to ne ledajaký. Jeho domovský stánek, The Shoe, je jedním z nejkultovnějších stadionů v USA. Hokejová bitva mezi legendárními tribunami by byla pro Columbus i celé Ohio obrovským tahákem. Přičteme-li k tomu humbuk kolem Ryana Johansena a zvyšující se zájem o NHL, byl by na světě pravý sportovní svátek.
Dallas Stars, AT&T Stadium, kapacita: 105 121 diváků

- Reklama -

AT&T Stadium, jenž je známý jako útočiště Dallas Cowboys (NFL), již hostil univerzitní klání, Wrestlemanii či NBA All Star Game. Tak proč ne také utkání NHL?
Ač zní tato idea báječně – spojení slavného fotbalového stadionu s jakoukoliv jinou sportovní akcí je vždy hitem – má jeden veliký zádrhel. Stars nemají dostatečně početnou fanouškovskou základnu a přilákat na jeden zápas přes 100 tis. diváků by byl pravděpodobně nadmíru náročný úkol. Dallas je navíc oproti předchozí destinaci vzdálen od hokejových trhů na severovýchodě Států. Pokud by se tedy někdy do budoucna s venkovním zápasem v Texasu počítalo, bylo by nutné do Dallasu přivést soupeře s masivní podporou za zády.
Blackhawks by to na AT&T Stadium slušelo. Co říkáte?
St. Louis Blues, Busch Stadium, kapacita: 43 975 diváků

Zní to až neuvěřitelně, ale důvody, proč jedno z nejhokejovějších amerických měst současnosti nedostalo možnost hostit venkovní utkání, lze hledat v pivě. Oficiálním sponzorem NHL je mok Coors Light (Coors Light Stadium Series), zatímco St. Louis je výsostným teritoriem Anheiser-Busch, jehož jméno nese i domov baseballových Cardinals.
Blues zažívají nebývalý boom popularity, který se promítá nejen do návštěvnosti jejich domácích zápasů (letos průměr 18 129 diváků, 95 % kapacity stadionu), ale také lokální TV sledovanosti, která na stanici FOX Sports Midwest trhá rekordy. Druhé nejlidnatější město státu Missouri tak stojí v seznamu čekatelů hodně vysoko, ne-li úplně nejvýš.
Nashville Predators, LP Field, kapacita 69 143 diváků

Country zpěváky v předzápasové show byste viděli pravděpodobně jen v Tennessee. Nashville by jako světový středobod countryové muziky nabídl nevídanou atmosféru, oddané fanoušky a mladou krev franšízy, jež byla založena až v roce 1997. Smashville, jak se městu ve spojitosti s tamním týmem NHL přezdívá, by tradici venkovních zápasů příjemně oživil.
Toronto Maple Leafs, Rogers Centre, kapacita 54 000 diváků

Toronto má v roce 2017, kdy oslaví Maple Leafs své 100. výročí, hostit nejen All Star Game, ale také zápas pod širým nebem. Jako místo konání připadá v úvahu Rogers Centre, domovský stánek Blue Jays (MLB). BMO Field, útočiště Toronto FC (MLS), je se svou kapacitou 21 859 diváků mimo hru.
Přestože by utkání slušelo ontarijské derby či bitva s věčným rivalem z Montrealu, bude pravděpodobným soupeřem americký celek, jenž přiláká pozornost fanoušků ve Státech. Na veřejnost k tomu prosakují zprávy, že se má jednat o Winter Classic, což už samo o sobě absenci celku z USA vylučuje.
Přehled venkovních utkání pro sezónu 2015/16:
Winter Classic:
Montreal vs. Boston, Gillette Stadium.
Stadium Series:
Chicago vs. Minnesota, TCF Bank Stadium,
Detroit vs. Colorado, Coors Field.
Titulní foto: Ej Hersom

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -