- Reklama -

Další hráč odmítl podpořit LGBTQ+ komunitu

- Reklama -

Útočník Montrealu Denis Gurianov se během rozbruslení před čtvrtečním zápasem proti Washingtonu nezúčastní akce „Pride night“. Zprávu přinesl hlavní kouč Habs Martin St. Louis.

Zbytek hráčů Canadiens bude nosit duhové dresy na podporu LGBTQ+ komunity.

St. Louis řekl, že za Gurianovým rozhodnutím jsou rodinné důvody.

Speciální trikoty budou po zápase vydraženy, přičemž výtěžek poputuje neziskové organizaci You Can Play. Ta bojuje proti homofobii ve sportu a snaží se o demystifikaci homosexuality, bisexuality a genderových identit.

- Reklama -

Gurianov není prvním hráčem, který si odmítl „pride dres“ obléct. Již před ním tak učinili obránce Flyers Ivan Provorov, útočník Canucks Andrej Kuzmenko, gólman Sharks James Reimer, sourozenci Staalovi z Floridy a zadák Sabres Ilja Ljubuškin.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -