- Reklama -

100 bodů Nugent-Hopkinse dává vzpomenout na Jágra

- Reklama -

Kanadský útočník Ryan Nugent-Hopkins se stal v noci na čtvrtek osmým hráčem v probíhající sezóně NHL, který pokořil hranici 100 bodů. Rodákovi z Britské Kolumbie se podařilo pokořit 100bodovou metu poprvé v kariéře.

Edmonton potvrdil na ledě Anaheimu výbornou formu z předešlých duelů a zvítězil v šestém utkání za sebou. Ústřední postavou večera však tentokrát nebyli nejproduktivnější hráči NHL Connor McDavid a Leon Draisaitl, ale jejich týmový kolega Nugent-Hopkins.

29letý forvard si v 59. minutě připsal asistenci a zaznamenal tak 100. bod za 36 gólů a 64 asistencí. Napodobil tak McDavida s Draisaitlem, kteří se dostali přes 100 bodů už dříve.

Oilers se stali prvním týmem od sezóny 1995/96, jehož tři hráči dovršili v jednom ročníku 100bodovou metu. Ve vzpomínaném ročníku se to podařilo trojici Jaromír Jágr, Mario Lemieux a Ron Francis z Pittsburghu.

- Reklama -

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -