- Reklama -

Další změna ve švédské nominaci. Kouč Grönborg musel hledat náhradu za zraněného kapitána Zetterberga

- Reklama -

Další změnu oproti původní nominaci na Světový pohár v Torontu musel udělat trenér hokejistů Švédska Rikard Grönborg. Kvůli zranění se na nadcházejícím turnaji nepředstaví útočník Detroitu Henrik Zetterberg. Ve čtvrtek to oznámil Švédský hokejový svaz.
„Henrik není stoprocentně zdravotně fit,“ komentoval absenci pětatřicetiletého rodáka z Njurundy kouč Grönborg.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Zetterberg, jenž byl 11. srpna jmenován kapitánem výběru Tre Kronor, si během letní přípravy zranil koleno a nestihne se dát do začátku World Cupu zcela zdravotně do pořádku. V rozhovoru pro oficiální stránky soutěže nhl.com to sdělil generální manažer Red Wings Ken Holland.
„Je to hrdý chlapík. Tvrdě trénoval a chtěl odehrát dobrý turnaj,“ řekl Holland, který věří, že do začátku sezóny bude Zetterberg v pořádku. První zápas v novém ročníku odehrají Rudá křídla ve čtvrtek 13. října na ledě Tampy Bay.
„V úterý jsem ho tady (Detroit) sledoval při bruslení a bylo vidět, že má nějaký problém. Řekl mi: ‚Kene, potřebuji pár týdnů, ale nemyslím si, že to bude něco vážného,“ sdělil šedesátiletý rodák z Vernonu.


Bude vás zajímat:

- Reklama -

V nominaci Švédska na Světový pohár nahradí Zetterberga Mikael Backlund. Sedmadvacetiletý forvard Calgary má za sebou nejvydařenější sezónu v NHL. V 82 zápasech nasbíral 47 bodů za 21 branek a 26 přihrávek.
„Henrik cítí, že by na turnaji nebyl ve stoprocentním stavu, a proto svou nominaci odřekl. Uvolněné místo v sestavě tak zaujme Backlund,“ sdělil kouč Rikard Grönborg.
„Mikael Backlund má zkušenosti s mezinárodním hokejem. Je to velmi zodpovědný a všestranný hokejista. Druhou polovinu minulé sezóny odehrál ve skvělé formě. Předváděl výborný celoplošný hokej a ukázal, že v tomto směru patří mezi nejlepší hráče NHL,“ dodal.
Flames draftovali Backlunda před devíti lety v prvním kole z 24. místa. Během osmi sezón odehrál v základní části National Hockey League 380 utkání, ve kterých vstřelil 72 branek a 103 dalších přihrál. V 11 zápasech play off zaznamenal gól a asistenci.
„Hodně to pro mě znamená (dodatečná nominace),“ řekl Backlund listu Calgary Herald. „Vždycky to byl můj sen zahrát si jednou na velké scéně, jakou je NHL, Stanley Cup, Světový pohár nebo olympiáda. Je pro mě velká čest, že mohu reprezentovat svou zemní na tak prestižním turnaji.“
Foto/Photo by: Bridget Samuels

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -