- Reklama -

Detroit je na křižovatce. Zabojuje o play-off nebo bude znovu prodávat?

- Reklama -

Detroit Red Wings před touto sezonou obměnili část kádru, vsadili i na českou čtveřici (Filipové Hronek a Zadina, Dominik Kubalík a Jakub Vrána), a ze začátku to vypadalo, že vše dobře funguje. Po nadějném startu přišlo vystřízlivění, sezóna však stále není ztracená. Generální manažer Wings Steve Yzerman má nyní před sebou velmi těžký měsíc, kdy bude muset rozseknout důležitou hádanku.

Uzávěrka přestupů je letos stanovená na 3. března. Do té doby musí mít v Detroitu jasno, zda se ještě pokusí vybojovat první play-off od roku 2016 nebo zkusí zpeněžit svá nejcennější hráčská aktiva na trhu a doufat, že už to v příštím ročníku vyjde.

Detroit dal před sezonou dohromady pozoruhodný mix zkušeností a dravého mládí. Yzerman se však může s některými ze zkušenějších hráčů rozloučit a získat za ně prospekty, případně volby v draftu do budoucna. Delší dobu se spekuluje, že výměna čeká Tylera Bertuzziho, kterému po letošní sezoně skončí smlouva a mohl by jako volný hráč bez omezení odejít bez náhrady.

Mezi dalšími jmény, o které by mohl být před uzávěrkou u lepších týmů zájem, nalezneme třeba útočníky Adama Erneho, Oskara Sundqvista a Piuse Sutera. Z obraných řad by pak mohli zmizet Olli Määttä, Jake Walman nebo Robert Hagg. I tito hráči by se mohli stát v létě neomezenými volnými hráči, proto jsou na ráně.

- Reklama -

Nejasná je také situace okolo kapitána týmu Dylana Larkina. Nejproduktivnější hráč Red Wings v této sezoně vyjednává s vedením o nové smlouvě. Ta by rozhodně měla být vyšší než současných 6,1 milionu dolarů. Podpis nového kontraktu však mají zatím brzdit velké platové požadavky jeho zástupců. Je velmi však nepravděpodobné, že by se Detroit zbavil své hlavní tváře a klíčového centra, kterému je navíc pouze 26 let. Detroit má sice nyní připravených až 41,5 milionů dolarů pod platovým stropem do příští sezony, podepsáno na příští ročník má ale jen 11 hokejistů. Larkinův případný mega kontrakt by mohl značně svázat Yzermanovy ruce při skládání kádru pro příští rok. Proto se jednání vlečou.

S Čechy v týmu to Detroitu vyšlo přesně na 50 % – zatímco Hronek s Kubalíkem restartovali své kariéry a opět zaujali klíčové pozice, Jakub Vrána se potýkal s osobními problémy. Vítěz Stanley Cupu z roku 2018 si prošel i waiver listinou, v tuto chvíli se rozehrává na farmě v Grand Rapids a jeho další osud v NHL je nejistý. Filipa Zadinu pak vyřadilo vážné zranění.

Jakou cestou se před uzávěrkou Yzerman vydá? Delší a z pohledu letošního ročníku jistější? Nebo zkusí konečně po sedmi letech přivést do Hockeytownu zápasy o všechno?

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -