- Reklama -

Detroit se loučí s Hollandem. Díky, Kene, vzkázal Yzerman

- Reklama -

Když před pár dny Detroit Red Wings na tiskové organizaci oznamovali, že novým generálním manažerem Rudých křídel bude Steve Yzerman, dlouholetý kapitán a miláček fanoušků, měl se Ken Holland, dosavadní GM, stát jeho poradcem.



O pár dní později ale věci nabraly jiný směr a zkušený manažer se dohodl na lukrativní pětileté smlouvě v Edmontonu. Po dlouhých šestatřiceti letech v jedné organizaci se Holland rozhodl přijmout novou výzvu. Z Detroitu se na jeho adresu nesou jen pochvalná slova. Štěstí v novém působišti mu popřál nejen Yzerman, ale také klubový majitel Christopher Illitch.
„Chtěl bych Kenovi pogratulovat a poděkovat mu za více než tři desetiletí tvrdé práce a jeho vášeň a loajalitu k Red Wings. Když se Ken rozhodl, že v nejlepším zájmu naší organizace bude jmenovat Steva Yzermana generálním manažerem, věděli jsme, že je velká pravděpodobnost, že se o něj začnou ostatní kluby zajímat,“ konstatoval Illitch.
Fanshop týmu
„Ukazuje to, jak je Ken napříč ligou uznávaný. Je to prvotřídní osobnost a skvělý hokejový odborník. Díváme se do budoucna a jsme nadšeni, že nás povede Steve Yzerman. Jménem celé naší rodiny a organizace Detroit Red Wings Kenovi děkuji za báječných šestatřicet sezón a přeji celé jeho rodině jen to nejlepší,“ dodal majitel klubu.
V podobném duchu se vyjádřil také Yzerman, přestože se těšil na obnovenou spolupráci se svým bývalým učitelem. „Ken je mým přítelem od chvíle, kdy mne Detroit v roce 1983 draftoval. Bývali jsme spoluhráči, poté působil během mé hráčské kariéry na různých výkonných pozicích, a při mém přechodu do managementu mi byl mentorem,“ zavzpomínal dodnes nejdéle sloužící kapitán v historii Red Wings.
„Jen málo manažerů v historii NHL dosáhlo takových úspěchů jako Ken. Považuji za privilegium, že jsem se od něj mohl učit během našeho společného působení u Red Wings i v kanadské reprezentaci. Doufal jsem, že zůstane, a budu mít možnost s ním znovu pracovat. Ale chápu, že je to soutěživý chlap, který je rád generálním manažerem,“ dodal.
A připojil i přání mnoha úspěchů. „Stále má v sobě touhu bojovat o Stanley Cup z pozice muže, který rozhoduje. Těším se na souboje proti němu a jako svému blízkému příteli mu přeji, ať se mu u Oilers daří,“ zakončil své prohlášení generální manažer Detroitu Steve Yzerman.
Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -