- Reklama -

Do druhého zápasu zřejmě ve stejných sestavách

- Reklama -

Chicagský Joel Quenneville po prvním úspěšném vystoupení svých svěřenců ve finále Stanley Cupu nemá důvod zasahovat do vítězné sestavy, ale jednu změnu zvažuje. Jeho protějšek Jon Cooper ponechá kádr v takovém složení, v jakém odehrál předešlý zápas. Utkání č. 2 se hraje v noci ze soboty na neděli.
Malým otazníkem, jenž svítil v hlavě trenéra Jestřábů, je Trevor van Riemsdyk. Mladý obránce odehrál úvodních osmnáct zápasů základní části, ale poté si poranil kolenní čéšku. Když byl po vyléčení poslán na farmu do Rockfordu, přišly další zdravotní problémy. Teď už je po operaci zápěstí zase v pořádku, posledních pět utkání sledoval z tribuny.
„Je jedním z těch hokejistů, kteří můžou být delší dobu mimo a stejně hrají po návratu velice dobře,“ myslí si o kolegovi zadák Johnny Oduya.
Stejného mínění byl ještě ve čtvrtek i Quenneville. „Když za nás hrál, nasazovali jsme ho proti nejlepším řadám soupeřů, i v závěru třetin. Tvořil hru, bořil hru, byl zodpovědný. Překvapivě hrál na vyšší úrovni, než jsme od něho očekávali.“

O den později už se šéf lavičky Hawks vyjadřoval opatrněji. „Víme, že je k dispozici, ale pravděpodobně dostane vzadu šanci stejná skupina jako minule,“ oznámil Quenneville. Což znamená další pořádný zápřah pro čtveřici Duncan Keith, Niklas Hjalmarsson, Johnny Oduya a Brent Seabrook a sekundární výpomoc od Kylea Cumiskeyho a Davida Runblada.
Pokud jde o ofenzívu, k jedné změně muselo Chicago sáhnout už před prvním zápasem, kdy zraněného Bryana Bickella narychlo nahradil novopečený otec Kris Versteeg. Ten by měl ve druhé formaci po boku Mariána Hossy a Brada Richardse nastoupit i dnes večer.
Tampa úvodní duel až na dvouminutový interval v závěru třetí třetiny, kdy dvakrát inkasovala, zvládla dobře. Do podoby jednotlivých formací tedy Jon Cooper zasahovat nebude.
„Na našem výkonu se nechalo najít dost pozitiv. Byli jsme v závěru pasivní, ale druhý den jsme si sedli a trenéři nás u videa upozornili na detaily, kde jsme nebyli tak dobří,“ nechává nakouknout do zákulisí kapitán Steven Stamkos. „Tahle parta se v sezóně dokázala vždycky zvednout, takže nečekám, že by to teď bylo jiné.“
První kolo s Detroitem zahájili Lightning porážkou 2:3, ale navázali přesvědčivou výhrou 5:1. Na semifinálovou prohru 1:2 s NY Rangers odpověděli vysokým vítězstvím 6:2. Z osmi porážek, které v letošním play off utrpěli, se jim v sedmi případech hned povedla odveta. V základní části byli jediným týmem, jenž neprohrál tři zápasy v řadě.
„Proto jsme došli až do finále,“ říká trenér Cooper. „Vždycky, když stojíme před výzvou, se ukáže, jak umíme držet pohromadě. Víme, že z procentuálního hlediska jsme se několikrát vzepřeli trendu, ale to vítězné týmy dělají.“

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -