- Reklama -

Domácí duely Penguins zvládli, Žraloci vzhlížejí k návratu do vlastní arény

- Reklama -

Tak jako první zápas skončilo také druhé finále rozdílem jedné branky. Tentokrát přišlo rozhodnutí až v prodloužení, v jehož 3. minutě se po přihrávce obránce Penguins Krise Letanga trefil mladý křídelník Conor Sheary.
Oba finalisté tedy sehráli dva těsné zápasy s infarktovým závěrem. Také v prvním finále totiž padlo rozhodnutí až v posledních minutách třetí třetiny, tedy bez větší šance pro Sharks něco s výsledkem udělat. Ve středu neměli po gólu na 2:1 šanci na obrat žádnou.
Snadno přitom mohlo být snad všechno jinak. Žraloci trefili čtyřikrát tyčku nebo břevno, hráči Penguins rozezvonili brankovou konstrukci soupeře třikrát. Někdy chybělo pár centimetrů, trochu jiný odraz, prostě stačilo málo a mohli se radovat Žraloci. Realita je ale taková, že Penguins vedou 2:0.
„V obou zápasech to klidně mohlo skončit jinak,“ vzdychl smutně zadák San Jose Marc-Eduard Vlassic.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Sharks se nyní upínají k domovské aréně, kam se teď finálová série na dvě utkání přestěhuje. V SAP Centeru mají v letošním play off bilanci sedm výher ke dvěma prohrám. Fanoušci budou na první finálovou bitvu o Stanley Cup v pětadvacetileté historii klubu určitě pořádně nažhaveni.
Objektivně vzato byli Tučňáci v obou prvních zápasech lepším týmem. Těsné výsledky nemohou skrýt herní převahu Pens. Pokud se Sharks výrazně nezlepší, bude se Pittsburgh radovat z prvního Stanley Cupu od roku 2009, čtvrtého celkem v klubové historii.
Tučňáky zdobí hlavně rychlost. Soupeře v prvních dvou duelech přestříleli 71:48. Jakmile mají hráči Sharks puk na svých hokejkách, čelí obrovskému tlaku. Pittsburgh dobře napadá a zakládá přečíslení. Jakmile mají Pens puk na hokejkách, využívají volné prostory a dobře kombinují.
Sharks se snažili využít hlavně své fyzické parametry, chtějí hrát tvrdě, především ve druhém utkání ale tuto výhodu nedokázali převést do dostatečného počtu střel na bránu soupeře. Nedařilo se jim dostat puk od mantinelů do středu hřiště, odkud lze zakončovat. Hráči Penguins dokonale drželi a vytlačovali soupeře mimo střelecké pozice.
„Jsou velmi silní,“ složil soupeři poklonu obránce Pens Ben Lovejoy. „Jsou vysocí. Umí tvořit hru. Snažíme se dělat, co je v našich silách, aby kombinovali co nejméně. Musíme v tom pokračovat,“ dodal.
V San Jose bude mít trenér domácích Pete DeBoer výhodu druhého střídání, kdy může nasazovat své hráče až potom, co půjdou na led hosté. Může se pokusit eliminovat největší hvězdy soupeře a dát víc prostoru svým elitním šesti forvardům. Jinak může střídat i beky. Zámořské servery připomínají, že právě hrubá chyba obránce Romana Poláka předcházela první trefě Pens ve druhém duelu.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -