- Reklama -

Novým trenérem farmy Caroliny se stal Ulf Samuelsson

- Reklama -

Bývalý švédský obránce Ulf Samuelsson byl jmenován hlavním trenérem farmy Caroliny v nižší profesionální soutěži American Hockey League. Ve funkci nahradí Marka Morrise, jenž přijal práci v týmu St. Lawrence University. Generální manažer a výkonný viceprezident Hurricanes Ron Francis o tom informoval v tiskovém prohlášení na webových stránkách klubu.
Samuelsson dosud působil jako asistent trenéra v organizacích Phoenix Coyotes (2006-11) a New York Rangers (2013-16), předtím zastával stejný post v týmu Hartford Wolf Pack (AHL, 2005-06), což je záložní celek NY Rangers. Mezi lety 2011-13 byl hlavním koučem švédského celku MoDo Hockey (SHL).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Jeho trenérský životopis je velice pestrý. Během deseti let nasbíral mnoho zkušeností v AHL, NHL a švédské lize,“ uvedl Francis na adresu nového šéfa střídačky Charlotte Checkers.
„Je to osvědčený kouč, jenž se podílel na výkonnostním růst talentovaných hráčů. Ulf chápe organizační kulturu, kterou se tu snažíme budovat. Ví, kam směřujeme,“ dodal třiapadesátiletý rodák ze Sault Ste. Marie.
O rok mladší Samuelsson má za sebou také hvězdnou hráčkou kariéru, provázela jej ale kontroverzní pověst. „Alfie“, jak se mu přezdívalo, patřil k pořádně řízným bekům, ze kterých šel strach. Jeho agresivita totiž někdy překročila únosnou míru, což potvrzuje i jeho střet s Camem Neelym, po němž křídlo Bostonu utrpělo těžké zranění kolena.


Rodák z Fagerstu odehrál v NHL patnáct sezón (1985-2000). V základní části nastoupil k 1080 zápasům, vstřelil v nich 57 branek a přidal 275 asistencí. Postupně vystřídal dresy Hartfordu, Pittsburghu, Detroitu, NY Rangers a Philadelphie.
V letech 1991 a 1992 získal s Penguins dva Stanley Cupy. Jeho pověst tvrdého a nesmlouvavého obránce dokládá 2453 nasbíraných trestných minut. Samuelsson je momentálně nejtrestanějším Evropanem v historii NHL (26. celkově).
V ročníku 1986-87 neúspěšně kandidoval na Norrisovu trofej pro nejlepšího zadáka NHL, u novinářů tehdy dostal přednost kapitán Bostonu Ray Bourque. Ve 132 zápasech play off nasbíral urostlý seveřan 34 bodů (7+27) a 288 trestných minut.
Foto: Anders Henrikson
 

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -