- Reklama -

Obránce Winnipegu Grant Clitsome oznámil konec kariéry

- Reklama -

Obránce Grant Clitsome se v jednatřiceti letech rozhodl ukončit aktivní kariéru. O svém předčasném odchodu do sportovního důchodu informoval Clitsom zámořskou hokejovou veřejnost ve středu večer prostřednictvím webových stránek klubu Winnipegu Jets.
Rodákovi z Gloucesteru (provincie Ontario) vypršela smlouva s Tryskáči a na začátku července se mohl stát nechráněným volným agentem. V kádru týmu z Manitoby chtěl původně ještě pokračovat, ale problémy se zády mu to neumožnily.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„S velkou lítostí dnes oznamuji, že kvůli zranění zad končím hokejovou kariéru,“ vysvětlil své rozhodnutí Clitsome, který po operaci zad vynechal celou letošní sezónu.
První polovinu své profesionální kariéry strávil Clitsome v Columbusu (2009-12), zástupci Blue Jackets ho draftovali před dvanácti lety v devátém kole z 271. pozice. Na konci února 2012 ho z listiny nechráněných hráčů získali činovníci Winnipegu.
„Vždycky jsem Winnipeg považoval za výjimečné místo na hraní a beru to jako velkou poctu, že končím kariéru coby hráč Jets,“ sdělil kanadský hokejista.


V základní části NHL odehrál Clitsome celkem 205 zápasů, ve kterých nasbíral 71 bodů za 15 branek a 56 přihrávek. Na trestné lavici strávil 98 minut.
„Je to hodně těžké, když končíte tak náhle a nečekaně kvůli něčemu, co je zcela mimo vaši kontrolu. Navzdory těmto obtížným okolnostem jsem vděčný, že jsem si mohl splnit dětský sen a zahrát si v NHL,“ rozloučil se Clitsome.

Foto: Lisa Gansky

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -