- Reklama -

Dubnyk nebo Stalock? Wild čeká těžké rozhodnutí

- Reklama -

Minnesota řeší před play-off jednu ožehavou otázku. A to, kdo bude stát v její bráně? O místo prvního brankáře zabojují Alex Stalock a Devan Dubnyk.
„Očekáváme, že naši gólmani budou připraveni a že jako celek budeme mít možnost udělat rozhodnutí,“ cituje trenéra Deana Evasona deník Star Tribune. „Doufejme, že se na pozici oba dva dobře připraví, a rozhodnutí tak nebude snadné.“
32letý Stalock si před přerušením ročníku místo v bráně uzmul pro sebe a stal se novou týmovou jedničkou. V sezóně 2019/20 si s 38 odchytanými duely stanovil kariérní maximum. V zápasech zaznamenal bilanci 20-11-4, úspěšnost zákroků 91 % a průměr 2,67 branky na utkání.
O dva roky starší Dubnyk se letos spíše trápil (12-15-2, 89 % a 3,35) a z posledních 12 klání se postavil do brány pouze ve třech. K tomu v nich kryl pouze 87,2 % střel.
Wild se střetnou v předkole s Canucks. Vancouverští studenti Elias Pettersson a Quinn Hughes vstanou proti soupisce, která mnoho mladých talentů neskýtá. Muži v masce tak mohou sehrát pro minnesotský mančaft klíčovou roli.

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -