- Reklama -

Dva hattricky v Carolině. Plus nádherný gól Sjomina

- Reklama -

Edmonton měl v Raleighu skvělý vstup do zápasu, ještě v polovině utkání vedli Olejáři 3:0, pak ale přišel kolaps. Ve 30. minutě nastartoval ofenzivu domácích Alexandr Sjomin a přišlo šest branek za sebou, které úplně otočily vývoj utkání. Na obou stranách se v něm blýskl jeden hokejista hattrickem. Za hosty Ryan Nugent-Hopkins, za domácí Elias Lindholm (na snímku).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Dvacetiletý Švéd prožil životní večer. Rodák z Bodenu nastupoval za Carolinu už v loňské sezóně, kdy nasbíral v 58 utkáních 21 bodů (9+12). V neděli dal dohromady za jediný večer pět bodů za tři branky a dvě asistence, hattrick kompletoval závěrečnou trefou do prázdné klece. Celkově se tak útočník Hurricanes posunul už na 32 bodů (14+18) v 63 utkáních.
Trenér si nemohl výkon mladíka vynachválit. „Co se kolem něj změnilo, je, že začal bruslit, začal pracovat,“ řekl Bill Peters. „Byl mnohem agresivnější a rychlejší ve druhé a třetí třetině. Když se rozhýbe, je to velmi efektivní hráč. Je to pořád mladý kluk. Ještě to bude dlouhá cesta, než se z něj stane velký hráč NHL.“
Bodové žně v brankově bohatém utkání zažilo víc hráčů. Jeff Skinner skóroval dvakrát, Eric Staal čtyřikrát nahrával. Trefil se také Andrej Nestrašil, který zaznamenal svou pátou trefu v sezóně.
Skutečně spektakulární gól vstřelil Alexandr Sjomin. Jeho trefa určitě ovládne sestřihy nejhezčích branek týdne, měsíce a možná i sezóny. Ruský útočník si v polovině zápasu najížděl mezi kruhy do střelecké pozice, když byl faulován a upadl. Vleže se však dokázal mrštně otočit a trefit zadovkou puk, který nakonec skončil v bráně Richarda Bachmana.
„Nějaký chlap mě sekl do nohy a já šel dolů,“ popisoval akci Sjomin. „Jen jsem dál sledoval puk a vystřelil na bránu. To je všechno.“
Ani kapitán Canes Eric Staal podle svých slov něco takového v životě neviděl. „Je obtížné něco takového vyjádřit slovy,“ kroutil hlavou třicetiletý Kanaďan. „Je to prostě nádherný gól. Cirkusová záležitost. Je šikovný, to je evidentní. Nakoplo nás to, dalo nám to energii, od toho místa jsme se odrazili.“

Na straně poražených zářil Nugent-Hopkins, nakonec se ale za tři góly nevešel ani mezi hvězdy zápasu. V bitvě celků ze spodní části konferencí nakonec slavili Hurikáni. Carolina po několika výměnách před uzávěrkou přestupů hraje dobře, vyhrála šest z deseti posledních duelů a po děsivém průběhu sezóny už má na dosah třinácté místo v konferenci. Edmonton je na západě nadále poslední.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -