- Reklama -

Eliáš je nejlépe placeným hokejistou v Česku. Jágra trumflo ještě pět hráčů

- Reklama -

Pět a půl miliónu dolarů, které si Patrik Eliáš vydělal v micesivnhl-logo-150x150-3nulé sezóně, činí z útočníka New Jersey nejlépe placeného českého hokejistu uplynulé sezóny. V žebříčku našich sportovců sestaveném českou edicí známého ekonomického magazínu Forbes to stačí na čtvrté místo.
Eliášových 135 miliónů není ani polovičkou hrubého příjmu fotbalového brankáře Petra Čecha (351 mil.), další medailové pozice obsadili tenistka Petra Kvitová (178 mil.) a další fotbalista Tomáš Rosický (172 mil.).


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Forbes do svého hodnocení za období od července 2014 do června 2015 zahrnul kromě platů či peněžitých výher zahrnul také peníze, které sportovci inkasují od sponzorů. Částky, na základě kterých sestavil svůj žebříček, jsou před zdaněním.
Za Eliáše se zařadil tenista Tomáš Berdych (130,5 miliónu korun), poté už následuje „vláček“ dalších hokejistů působících v NHL. Bostonský David Krejčí měl loni smlouvu znějící na 5,25 mil. USD (přibližně 128,5 mil. korun), pět miliónů dolarů si vydělali montrealský Tomáš Plekanec a Radim Vrbata z Vancouveru.
O něco nižší byly příjmy Jakuba Voráčka a Tomáše Fleischmanna. Jaromír Jágr po loňském šestém místě skončil těsně za hranou elitní desítky, výš  mu nepomohly ani sponzorské příspěvky směřující jeho prostřednictvím do prvoligového Kladna.
Foto: Bridget Samuels

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -