- Reklama -

Famózní backhand. Makar opět kouzlil

- Reklama -

Colorado je na startu sezóny k nezastavení. Lavina vyhrála i šestý zápas nového ročníku, tentokrát si vyšlápla na domácí New York Islanders (7:4). V celé lize zbývají už jen dva další týmy, které dosud neztratily ani bod – Vegas a Boston.

Svěřenci kouče Jareda Bednara včera také vytvořili nový rekord NHL. V součtu s loňskou základní částí (play-off se eviduje odděleně) vyhráli už 15. zápas v řadě na kluzištích soupeřů. Tak dlouhou venkovní šnůru výher dosud žádný tým neměl.

Dvakrát se trefil Ryan Johansen, čtyřmi body je pod výhrou podepsán skvěle hrající Mikko Rantanen. Tři body za jeden gól a dvě asistence si pak připsal Cale Makar.
Ten se blýskl zejména parádní individuální akcí, kterou zakončil nechytatelnou backhandovou střelou. Ani elitní gólman, jakým Sorokin bezesporu je, neměl nárok. Kdejaký ligový útočník by mohl Makarovi jeho zakončení závidět.

- Reklama -

Rodákovi z Calgary bude v pondělí pětadvacet. Momentálně vede s devíti body (3+6) kanadské bodování obránců před Shaynem Gostisbeherem z Detroitu. Průměrně tráví na ledě přes 24 minut za zápas, z toho čtyři minuty na přesilovce a čtyři minuty také na oslabení.

Uchazečů o Norris Trophy bude určitě víc, držitel Conn Smythe Trophy z roku 2022 ale na začátku sezóny ukazuje, že pokud je zdravý, je právě on největším favoritem. U něj je to především otázka toho, aby odehrál kompletní ročník bez vážnějších zdravotních potíží, což se mu v minulosti příliš nedařilo.

- Reklama -
Roman Blaha
Senior hockey writer at nhlnews.cz. Teacher, speaker, father of two. Vancouver 2010 volunteer. Best hockey ever: Canada Cup '87. Favourite players: Wayne Gretzky, Steve Yzerman.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -