- Reklama -

Finský útočník Donskoi ukončil kariéru kvůli otřesům mozku

- Reklama -

Jednatřicetiletý finský útočník Joonas Donskoi musel kvůli přetrvávajícím potížím s následky otřesu mozku ukončit svoji aktivní hráčskou kariéru. V NHL naposledy nastupoval v dresu Seattlu Kraken.

Jednatřicetiletý Fin v NHL debutoval v sezoně 2015/2016 v dresu San Jose Sharks. Do té doby působil ve Finsku v dresu Kärpät Oulu, se kterým dvakrát vyhrál ligu. U Žraloků odehrál čtyři solidní sezony, než se na dva ročníky přesunul do Colorada. Před sezonou 2021/2022 se přesunul do týmu nováčka ligy Seattle Kraken. V premiérové sezoně zaznamenal 22 bodů v 75 zápasech.

V předsezónní přípravě na další sezonu však utrpěl otřes mozku. Již sedmý, který doktoři u něj během kariéry zaznamenali. Donskoi v ročníku 2022/2023 kvůli tomu nenastoupil do jediného utkání.

„Je velmi těžké opustit něco, do čeho jste vložili celý svůj dosavadní život. Je mi však jasné, že je to správné rozhodnutí vzhledem k mé budoucnosti a zdraví. Splnil jsem si svůj sen, být hráčem NHL a za to jsem velmi vděčný. Myslím, že se mi povedlo naplnit svůj potenciál,“ vzkázal Donskoi ve svém prohlášení.

- Reklama -

Joonase Donskoie původně draftovali Florida Panthers v roce 2010 jako 99. v celkovém pořadí. V 474 zápasech základní části si připsal 208 bodů, dalších 32 kanadských bodů nasbíral v 69 zápasech play-off.

 

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -