- Reklama -

Florida doma prohrála potřetí v řadě a je opět mimo play-off. Fantastický Anderson pochytal 37 střel

- Reklama -

Florida Panthers vyjeli v únoru na pětizápasový venkovní trip, ze kterého si odvezli plný počet bodů. Mimořádně povedená série výher vrátila tým ze Sunrise na pozice zaručující play-off. Jenže následovalo probuzení ze snu – tři domácí prohry v řadě.
Jágrovo mužstvo postupně podlehlo Edmontonu, Calgary a Ottawě. Jako kdyby se dokonale seřízený stroj, vyztužený o navrátivší se mladíky Jonathana Huberdeaua a Aleksandera Barkova, zasekl. Florida před zápasem ztrácela na Ottawu čtyři body, nyní se propast prohloubila na šest po prohře 1:2.
„Tohle byl souboj o čtyři body,“ řekl floridský útočník Jonathan Marchessault, jediný úspěšný střelec na straně domácích.
„Závodíme se Senators. Potřebujeme takové těsné zápasy vyhrávat. Hráli jsme dobře, ale to nestačí,“ prohlásil Barkov.
„Nemůžeme si stěžovat na snahu. Ta byla neuvěřitelná. Měli jsme spoustu pokusů. Neměli jsme štěstí, toť vše. Pokud budeme takto hrát, výhry přijdou,“ uklidňuje situaci kouč a generální manažer Floridy v jedné osobě Tom Rowe.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Panteři zasypali brankáře Ottawy Craiga Andersona 38 střelami, ale za jeho záda prošla jen jedna z nich. Pro Andersona je Florida zvláštním místem, za Panthers nastupoval v letech 2006 až 2009. Když jeho ženě loni na podzim diagnostikovali rakovinu, dostal od týmu volno, aby mohl být po jejím boku v těžkých časech. Na čas proto odcestoval právě na Floridu, kde jeho rodina žije.
„Vždycky to byl pro mě svým způsobem domov. Je to pro mě trochu emocionálnější, když zde hraju. Když máte kolem rodinu a přátelé, hrajete v podobných utkáních ještě lépe,“ myslí si Anderson, po zásluze vyhlášený první hvězdou večera.
„Andy je vynikající gólman. Dlouho jsme ho postrádali. Moc dobře jste viděli, jaký rozdíl jeho přítomnost v brance způsobila,“ vychvaluje svého muže číslo jedna trenér Sens Guy Boucher.
Anderson proti Floridě čaroval

- Reklama -
Jan Kadeřábek
Narozen v roce 1993. Absolvent bakalářského oboru Marketingová komunikace a PR na FSV UK. V současnosti studuju žurnalistiku, první ročník magisterského oboru. O hokej se zajímám od 8 let. Díky dlouholetému zájmu o NHL jsem se rozhodl napsat bakalářku na téma „Marketing NHL v letech 2005–2015“. Kanadsko-americká soutěž mě fascinuje především svou úžasnou historií. Aktivně se věnuji karate a běhu, rád čtu a jsem velkým fanouškem rockové hudby, především Guns N‘ Roses, Bruce Springsteena, Rolling Stones, U2, Kiss, Bon Jovi a dalších. Jsem autorem knihy Guns N' Roses: Příběh nejslavnějšího turné, která vyšla v září 2016. Publikace se zabývá nejúspěšnějším obdobím kapely, roky 1989 až 1994.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -