- Reklama -

Florida hledala (brankářský) talent. V porotě zasedli Dvořák s Vokounem

- Reklama -

Když se Panterům nedávno současně zranili oba brankáři, byl to hodně nepříjemný zásah do sestavy. Klub z Floridy se ovšem při medializaci této záležitosti rozhodl naladit pozitivní tón. Vypsal konkurz pro amatérské gólmany, jehož vítěz na jeden den zaujme místo náhradníka momentální jedničky Dana Ellise.
Tvrdých střel vyslaných Henrikem Zetterbergem či Zdenem Chárou, což budou příští soupeři Panthers, se obávat nemusí. Odměna bude vyplacena na středečním tréninku. Atmosféru zápasu NHL si přesto oba finalisté konkurzu Bill Ruggiero a Dustin Smith vychutnat mohli. Závěrečné kolo jejich souboje se totiž uskutečnilo v BB&T Center o první přestávce úterního utkání mezi Floridou a Montrealem.
Vybrat vítěze měly samostatné nájezdy, jejichž provedení se ujali bývalí Panteři Radek Dvořák a Marco Sturm. Adepti brankářského řemesla z nich vyšli se shodnou bilancí tří zastavených pokusů ze čtyř, takže klubový management pozval na dnešní trénink oba.
„Tréninků jsem v životě absolvoval dost, ale být přítomen na tréninku NHL, vedeném v profesionálním duchu, to si určitě užiju,“ představuje si Ruggiero, pro kterého svět vrcholového hokeje není tak úplně neznámým prostředím.
„Když jsem skončil v juniorce, dostal jsem pozvánku do kempu Nashvillu. Dostat se do NHL bylo vždycky mým cílem. Tohle sice neznamená zapsání na soupisku, ale půjde o úžasnou zkušenost a kdo ví, co z toho vzejde. Třeba se znovu vrátím k hokeji. Třeba budu inspirací pro některé kluky, aby se víc snažili,“ říká gólman, který si zachytal v nižších soutěžích jako ECHL, CHL a IHL.
Jeho dočasný kolega Dustin Smith před několika lety oblékal dres vysokoškolského týmu Middle Tennessee State University, párkrát dostal pozvánku na trénink Predators. Se zážitky posledních dnů se to prý ale nedá srovnávat.
„Užili jsme si na ledě spoustu zábavy, ale bylo to docela vyčerpávající. Vyždímali z nás všechno. Dneska při nájezdech člověk cítil tu energii z publika. Škoda, že to trvalo tak krátce, byla to úžasná zkušenost,“ říká.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Když Panteři 5. března vyhlásili soutěž, ozvalo se jim více než patnáct set zájemců. K pondělní přímé konfrontaci pozvali 65 adeptů ve věkovém rozmezí od 18 do 57 roků. Valná většina byla „ze sousedství“, tedy z amerického státu Florida, ale nechybělo ani pět Kanaďanů.
„Skočil jsem na letadlo, tři a půl hodiny trvala jen cesta do Dallasu. Hodinu jsem čekal na letišti na další přípoj do Fort Lauerdale,“ předkládá důkaz svého nadšení jeden z nich, Darcy Ramstead, jenž pochází z Red Deer v provincii Alberta.
Čtyři zástupkyně mělo něžné pohlaví. Nechyběla mezi nimi 55letá reportérka televizní stanice ESPN Linda Cohnová. „Celou kariéru jsem strávila v bráně, ale už jsem hodně dlouho nechytala. Když jsem však viděla, jak Panthers využili příležitosti proměnit negativum v pozitivní věc, řekla jsem si, že u toho nemůžu chybět. Je to skvělý nápad,“ zdvihá palec nahoru. „Když vidím všechny ty brankáře, kteří využili možnosti prožít si svůj sen a vyjet na kluziště NHL… Neumíte si představit, jak je to skvělé.“
Amatérským kolegům se po odborné stránce celou dobu věnovali trenér gólmanů Floridy Robb Tallas a někdejší brankář Panterů Tomáš Vokoun.
„Užil jsem si to a pro ně to také byla úžasná zkušenost, když na ně stříleli bývalí hráči NHL,“ domnívá se český olympionik. „Byli docela vyrovnaní, pokud jde o talent a šikovnost, ale o to nakonec vůbec nešlo. Byla to pro ně především velká zábava a skvělý zážitek.“
Na ledě se kromě Vokouna, Dvořáka a Sturma objevili také Bryan McCabe či současní hráči Floridy Brandon Pirri a Shawn Thornton.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -