- Reklama -

Florida ztratila dvougólové vedení, za Pittsburgh zářili Letang s Crosbym

- Reklama -

Nic netrvá věčně, takže se i Florida po další sérii výher musela před soupeřem sklonit. Panthers aktuálně přehráli pět protivníků po sobě a k další výhře měli nakročeno i proti Pittsburghu. Vedení 2:0 ale nakonec neudrželi. Penguins po zlepšeném výkonu minutu a čtvrt před koncem základní hrací doby při hře bez brankáře vyrovnali a v prodloužení vybojovali i druhý bonusový bod.
Všechny tři branky vzešly z produkce dvojice CrosbyLetang. Kapitán Pittsburghu potvrdil zlepšenou formu a bodoval už podesáté v řadě. V posledních deseti duelech nasbíral Crosby výborných 18 bodů (10+8), proti Floridě se blýskl třemi body (1+2). Letang zaznamenal stejný výsledek za dvě branky a jednu asistenci.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


„Tihle dva dnes odtáhli celý tým,“ chválil své borce trenér Mike Sullivan. „Navýšili svou úroveň v těch nejkritičtějších okamžicích. Osobně myslím, že tihle dva chlapi byli dnes prostě úžasní.“
Po bezgólové první třetině otevřeli skóre domácí, když se ve 27. minutě trefil Jussi Jokinen. V polovině třetího dějství zvýšil na 2:0 v oslabení po úniku Alexandr Barkov. Hosté se však nevzdali a dokázali se neuvěřitelně vrátit do zápasu.
Pět minut před koncem snížil po pěkné Crosbyho přihrávce Letang. Při závěrečné hře bez brankáře v čase 18:45 střílel Letang od modré a Crosby před bránou usměrnil kotouč do sítě. V prodloužení dostali při vyloučení Jokinena Pens výhodu přesilovky a při hře čtyři na tři ukázala zmíněná dvojice svou šikovnost ještě jednou, když Crosby perfektně uvolnil Letanga a ten rozhodl o výhře 3:2 pro Penguins.
„Vím, že má perfektní přehled,“ řekl k nahrávkám Crosbyho Letang.
„Je neuvěřitelný,“ řekl na adresu stejného hráče brankář Pittsburghu Jeff Zatkoff. „Přihrávka, kterou poslal Letangovi, jak ho našel od hrazení… V prodloužení jsem věděl, když byla hra čtyři na tři, že to půjde ne Letanga a ten opravdu skóroval. Tihle dva si to fakt pěkně dávali.“
Útočník Pens zaznamenal první gólovou nahrávkou v tomto utkání svůj 900. bod v NHL, dohromady jich má už 902. Stal se desátým nejrychlejším hráčem v historii ligy, který této mety dosáhl. Na 900 bodů mu stačilo 677 odehraných utkání. Kdyby nebyl Crosby často zraněný, mohl být osmadvacetiletý forvard už mnohem dál.
Chválit nezapomněl ani on, a to svého parťáka, se kterým vytvořil v utkání všechny gólové situace. „Byl ho plný led, byl u každé situace,“ řekl Crosby na adresu Letanga. „Byl vtažen do zápasu, byl jeho důležitou součástí. Znovu nás dnes nastartoval, rozhýbal. Pak to všechno zakončil vítěznou trefou.“
Crosbyho 900. bod v NHL

Foto: Sarah A.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -