- Reklama -

Flyers nepotřebují střelce. Mají fantastického Neuvirtha v bráně

- Reklama -

„Mám rád, když musím čelit hodně střelám,“ prohlásil Michal Neuvirth po pátečním utkání mezi Washingtonem a Philadelphií. Máme-li ho vzít za slovo, zápas ve Verizon Center si vskutku vychutnal. Domácí hokejisté ho zasypali 44 puky, on však nepustil ani jediný. Podruhé v kariéře tak udržel v play off NHL čisté konto.
„Udržuje mě to ve hře, užívám si to,“ navazuje na předchozí myšlenku. „Kluci přede mnou odvedli výbornou práci, dobře jsem viděl puky. Nenechali jsme se zbytečně vyloučit, drželi se svého systému a dosáhli důležitého vítězství.“
2:0. To je výsledek včerejšího utkání. Je to také aktuální bilance českého gólmana proti jeho bývalému klubu v sérii, jenž rozhodne o postupujícím do finále Metropolitní divize. Zatím mají k druhému kolu stále ještě blíž Capitals, ale labskoústecký rodák dělá všechno, aby je na jejich tažení zastavil.
Washington vyhrál první tři utkání, to ještě strážil svatyni Flyers Steve Mason. Neuvirth, který od půlky března do 10. dubna marodil, dostal šanci až později. Ve středu pustil jeden gól z 32 střel, o dva dny později zůstal jeho štít bez poskvrny.

„Vždycky je v brance velice klidný,“ obdivuje krajana Jakub Voráček. „Dneska to znovu ukázal. V posledních dvou zápasech byl úžasný a dal nám šanci zvítězit. Vracíme se domů k dalšímu utkání, to nikdo neočekával.“
Pokud však budou chtít Letci uspět i v neděli ve Wells Fargo Center, musí kromě důvěry ve schopnosti svého gólmana zapracovat ještě na ofenzívě. Včera vystřelili do prostoru ohraničeného třemi tyčemi pouze jedenáctkrát, což je smutný klubový rekord – nejen v zápasech play off, ale celkově.
„Je to hodně neobvyklé, když prohrajete zápas, v němž máte čtyřnásobnou střeleckou převahu,“ podivoval se washingtonský forvard Daniel Winnik. „Musíme se cpát před branku, mít tam víc lidí, když tam míří puk. Potom by nám to mohlo vyjít. Viděli jste jejich gól, padl od brusle.“
Jediným hokejistou Philadelphie, který překonal aspiranta na Vezinovu trofej Bradena Holtbyho, byl ve 28. minutě Ryan White. Jak už bylo řečeno, stalo se tak odrazem od brusle bránícího hráče.
Letcům právě skončila početní výhoda, takže ani tento gól nevylepšil jejich včerejší bídnou bilanci šesti nevyužitých početních výhod. Hosté paradoxně prohráli na střely i úvodní bezbrankové dějství, v němž jim třikrát poskytl šanci faulující Justin Williams.
Druhá branka hostů už padla při power play Capitals, jejím autorem byl Chris VandeVelde.
Tým z americké metropole i přes dva nevyužité mečboly zatím nepropadá panice, vzhledem k předvedenému výkonu ani nemá důvod. „Pod tlak se můžeme dostat jedině sami. Musíme zahrát dobře ve Philadelphii a zvítězit. Pokud se nám to nepovede, ve středu nás tu čeká sedmý zápas. Myslím, že dneska jsme zahráli excelentně,“ nemá svým svěřencům co vytknout trenér Barry Trotz.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -