- Reklama -

Flyers přejeli Blue Jackets. Brousek Gudas se blýskl čtyřmi body.

- Reklama -

První gól v sezóně. A proč ne rovnou dva? A když jsem v ráži, proč ještě nepřihodit nějakou tu asistenci? Philadelphie letos rozhodně neporáží soupeře vysokými rozdíly, v sobotu přejela Columbus rozdílem třídy. Na výsledku 6:0 se málo vídaným způsobem podílel Radko Gudas. Český obránce si připsal dvě branky a dvě asistence.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Gól nedal v celém předešlém průběhu sezóny. Celkem na něj čekal 66 zápasů. Teď rovnou dva. Když se daří, tak se daří, což bylo vidět hlavně při první trefě. Ve 12. minutě napřáhl Gudas od červené čáry a k překvapení všech zaskočil Curtise McElhinneye.
„Nebudu říkat, že jsem čekal, že to projde, ale jsem rád, že to prošlo. Byl to skvělý pocit,“ řekl ke své osmé brance ve 184. zápase kariéry spokojený zadák.

Už předtím měl na kontě asistenci u prvního gólu Michaela Raffla. Další si připsal u třetí branky Sama Gagnera. Svůj druhý zásah přidal v 51. minutě, kdy jeho střela od modré prošla opět až za brankářova záda. Výsledek tím byl zpečetěn na 6:0.
Proslulý brousek, který letos vzbudil vášně několika ostrými zákroky, tak má nyní na kontě 10 kanadských bodů (2+8). Z toho skoro polovinu zaznamenal za jediný sobotní večer. „Čekali jsme na to celý rok,“ žertoval kouč Flyers Dave Hakstol na téma Gudasova ofenzivního příspěvku.
Šťastný byl i český bek: „Samozřejmě je to něco, co jsem nikdy dřív nedokázal, takže mám radost.“
Philadelphia přehrála Columbus ve vlastní hale hladce, v každé třetině dala po dvou gólech. Brankář hostů Curtis McElhinney si protrpěl v bráně celý zápas. Připsal si třicet zákroků, dalších šest puků mu proklouzlo za záda. Trenér Tortorella nesáhnul k jeho vystřídání.
„Měl taky pár dobrých zákroků,“ odmítl kouč svého muže v masce kritizovat. „Nemyslím, že jsme před ním hráli zrovna dobře. Každý dnes má svůj díl viny, od trenérů po tým. Prostě jsme neměli dobrý zápas, všichni.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -