- Reklama -

Flyers střílí, ale neskórují. Philadelphia prohrála podruhé za sebou s nulou

- Reklama -

V zámoří se drží tradice, že pokud chcete skórovat, musíte co nejvíc střílet. Letci se tohoto doporučení ve čtvrtek drželi a přestříleli hosty z Vancouveru 30:22, stejně jim to nebylo moc platné. Z bodů se po výhře 4:0 radovali Kosatky. Střelci Flyers se neprosadili už 144 minut a 59 sekund.
Letci sice stříleli, ale jejich hra byla odevzdaná, bez skutečné šance na zvrat. Opařil je už první gól Nicka Bonina. Útočník Vancouveru najížděl sám proti dvěma obráncům, jen si přibrzdil, otočil se a prostě zkusil vystřelit. Ray Emery na jeho ránu z dálky včas nereagoval a zápas byl najednou v rukou Vancouveru.
„Bylo to jako začátkem sezóny,“ zlobil se Sean Couturier, jeden z nejlepších hráčů Flyers čtvrtečního večera. „Taky na začátku roku, jakmile jsme dostali gól, to vypadalo, že přestáváme hrát. Jen se díváme a doufáme, že už bude brzo konec. Nedokázali jsme reagovat. Je potřeba být soustředěný, vždyť je to dlouhý zápas. Nemůžete se znechutit a být frustrovaný po jednom gólu.“
Hráči Philadelphie byli frustrovaní, hráči Vancouveru naopak po ledě létali. Ve 14. minutě zvýšil na 2:0 v přesilovce Henrik Sedin. Ve druhé třetině potom hosté během dvou minut dílo dokonali. Radim Vrbata využil přesnou ranou z pravého kruhu další přesilovku, Jannik Hansen uzavřel v čase 31:43 na 4:0. Domácí už se na víc než platonickou snahu nevzmohli.
„Ne že by se chlapi nesnažili,“ hájil svůj tým asistent kapitána Mark Streit. „Znám tady každého hráče a my všichni makáme a snažíme se, jak jen to jde. Musíme se držet programu a systému, někdy stačí jen se dostat ke správné dorážce.“
Žádná dorážka nepřišla. Místo toho byl Emery po třech inkasovaných brankách vystřídán a pustil do svatyně Flyers Roba Zeppa. Třiatřicetiletý kanadský náhradník pustil ještě jeden gól, ve zbytku utkání už zůstal neprůstřelný, pochytal devět střel.
„Se svými statistikami nejsem spokojený,“ zlobil se Emery, který má procento úspěšnosti zákroků 88,5 a pouští v průměru 3,34 branky za zápas. „Jsou to brankářské statistiky, moje statistiky. Víte, co myslím? Odráží mojí hru. Nemyslím ale, že reflektují všechno,“ dodal na svou obhajobu.
Ve třetí třetině už to fanoušci ve Wells Fargo Centeru nevydrželi a začali na své hráče bučet. Flyers se musí rychle zvednout, aby si je znovu získali na svou stranu a uchovali si šanci na postup do play off. Momentálně ztrácí na vyřazovací boje z dvanácté pozice už jedenáct bodů.
„Chtějí nás vidět vítězit, jsou to vášniví hokejoví fandové. Sedí a sledují zápas. Mají plné právo bučet, neviním je za to,“ řekl chápavě Mark Streit.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -