- Reklama -

Frustrovaný Zetterberg může znamenat velkou šanci pro Zadinu

- Reklama -

Fanda NHL
Po pětadvaceti letech nepřetržitých postupů do vyřazovacích bojů padla na pyšný tým krize. Poslední dva roky mohli Red Wings na play-off zapomenout. Nyní hrozí, že ztratí poslední připomínku slavných časů – vítěze Conn Smythe Trophy z roku 2008 Henrika Zetterberga. Absence tohoto klíčového forvarda však může znamenat velkou šanci pro českého mladíka.

Henrik Zetterberg prožívá asi nejhorší léto ve své profesionální kariéře. Zranění zad mu zničilo závěr loňské základní části a některé zdroje hovoří o tom, že poslední dva měsíce sezóny vůbec netrénoval, aby se šetřil na utkání. Bohužel problémy v období bez zápasové zátěže nepovolily. Naopak. A kapitán Křídel je z toho velmi frustrovaný.
„Jeho zdraví je velkou neznámou. Mluvil jsem s jeho agentem, ten mi řekl, že měl skutečně náročné léto. Zranění mu znemožnilo trénovat tak, jak byl v létě zvyklý. Doufám, že bude hrát,“ řekl o Zetterbergově situaci generální manažer Detroitu Ken Holland.
Záda zlobí švédského kapitána Red Wings od roku 2014, kdy s nimi byl na operaci. Navíc v říjnu bude vítězi Stanley Cupu z roku 2008 již 38 let. V posledních čtyřech sezonách ale přesto vždy překonal padesátibodovou hranici, ve dvou případech dokonce byl jeho součet vyšší než 60 bodů. Jeho nepřítomnost tak přední linie mocně pocítí.

Pokud Red Wings nebudou moci zařadit veterána na soupisku, zařadí jej na listinu dlouhodobě zraněných, což by jim pod platovým stropem ušetřilo přes šest milionů dolarů.
Ztráta olympijského vítěze z Turína, jenž v posledních ročnících šéfoval kabině Křídel, by potenciálně otevřela cestu Filipu Zadinovi, kterého si zástupci z „HockeyTownu“ zvolili na letošním draftu jako šestého v pořadí (čtěte ZDE). Původní plán byl nechat mladíka rozehrát v AHL, dlouhodobé zranění klíčového levasa může tyto představy výrazně narušit.
Fanshop týmu
Konkurenci ale bude mít těžkou – o uvolněný post by mohli bojovat i Jevgenij Svěčnikov (starší bratr Andreje, druhé volby letošního draftu) a versatilní Michael Rassmusen. Bez Zetterberga bude mít Detroit k dispozici pouze dvanáct útočníků. Trio nadějí by se tak mohlo rychle dostat do hry.
Z pohledu českých fanoušků Red Wings bude zajímavá i situace v obraně. V současnosti je Detroitu k dispozici šestice zkušených beků. Životní šance tak čeká na Joea Hickettse, Dennise Cholowského, ale především na Libora ŠulákaFilipem Hronkem.
Nejen fanoušci, ale i trenéři české hokejové reprezentace budou kemp Křídel sledovat velmi pozorně.

VELKÁ LETNÍ SOUTĚŽ PRO NAŠE ČTENÁŘE: OTÁZKA ZDE

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -