- Reklama -

Griffithův gól ve stylu Bobbyho Orra

- Reklama -

Krásný gól padl v úterý 28. 10. v utkání Bostonu proti Minnesotě. Na začátku rychlé akce byl bostonský Milan Lucic, který posunul u mantinelu puk Gregorymu Campbellovi, ten jej vyvezl po levé straně hřiště a přihrál zprava najíždějícímu Sethu Griffithovi.
Jednadvacetiletý kanadský centr potom před brankou předvedl skutečně akrobatickou figuru, která připomněla úžasné a divácky velmi atraktivní kreace legendárního Bobbyho Orra ­ mladý útočník se nebojácně řítil k brankovišti a poté, podobně jako Orr, nekompromisně zakončoval při letu vzduchem. Gólman Minnesoty Niklas Backstrom neměl v té chvíli proti Griffithově parádnímu kousku žádnou šanci.
Triko Bobby Orr
Jen malá ukázka, jak je gól letícího Bobbyho Orra slavný. 
I když Boston nakonec podlehl Minnesotě 3:4, tak pro Griffitha byl tento zápas velmi úspěšný. Kromě pohledné akce zdokumentované na videu se nováček týmu trefil i v první třetině, kdy za asistence Davida Krejčího a Zacha Trotmana srovnával stav na 1:1 a v polovině zápasu si připsal asistenci u branky Milana Lucice.
Z pozice kanadského útočníka v dresu Boston Bruins znamená letošní sezóna první vstup do soutěže NHL. Během zatím osmi odehraných utkání nasbíral celkem pět bodů za tři góly a dvě asistence. Vzhledem k tomu, že Boston má v poslední době potíže s koncovkou, jsou Griffithovi výkony nadějnou zprávou také pro trenéra Claude Juliena, který se stále snaží oživovat sestavu týmu a zvýšit produktivitu.

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -