- Reklama -

Hanzal umí branky i střílet

- Reklama -

Martin Hanzal se v NHL naposledy trefil 25. ledna. Je pravda, že brzy poté se zranil a minulá sezóna tím pro něho skončila, ale také je pravda, že v letošním ročníku vyšel střelecky naprázdno ve dvanácti utkáních.
Kojoti však nenaříkají, protože český útočník je hojně zásobuje gólovými nahrávkami, má jich na kontě už třináct. A když k tomu konečně přidá i branky – jako ve včerejším duelu s Los Angeles, je spokojenost úplná. Hanzal překonal gólmana Králů Jonathana Quicka dokonce dvakrát a výrazně tím přispěl k vítězství 3:2.
„Po celou dobu pro nás odvádí výbornou práci, ale myslím, že tohle ho trochu tížilo. Když teď dal dva góly a odvalil to břemeno, určitě se rozjede,“ domnívá se trenér Coyotes Dave Tippett.
Písecký rodák se v úterý poprvé zapsal mezi střelce ve 12. minutě, když zachytil křížnou McNabbovu rozehrávku a okamžitě poslal kotouč do sítě. V polovině zápasu znovu srovnával skóre, jeho bekhendové nahození z mezikruží nešťastně přizvedl bránící Martinez. V 52. minutě šla Arizona poprvé v utkání do vedení zásluhou Brada Richardsona a připravit se o ně už nenechala.
„Jsem rád, že se mi podařilo dát první gól. Doufám, že v tom budu pokračovat,“ komentoval Hanzal skromně svůj výkon. Více se v pozápasovém rozhovoru zaměřil na týmový úspěch. Kojotům se poprvé v klubové historii podařilo ve dvou po sobě jdoucích střetnutích venku zdolat oba kalifornské celky (v pondělí porazili Anaheim 4:3 v prodloužení).
„Určitě se to projeví na naší sebedůvěře. Každé vítězství nám v tomhle pomůže, protože máme mladé družstvo a díky vyhrávání roste sebedůvěra nejvíc. Během dvou večerů jsme získali čtyři body, to je ohromné,“ těší Hanzala.
Brankář Mike Smith, který nastoupil k jubilejnímu 400. zápasu v NHL, zároveň jako čtvrtý gólman v klubové historii vychytal Kojotům 100 vítězství.
„Vypadá to, že už stárnu,“ komentoval to nejprve s humorem. „Ale ne, je privilegiem chytat v NHL. Beru  s velkou pokorou, že jsem tu zůstal tak dlouho. Potkal jsem na své cestě spoustu dobrých lidí, zdejší klub se ke mně chová fantasticky. Rád bych toho odchytal ještě mnohem víc.“
Ve čtvrtek proti Edmontonu zřejmě dostane příležitost znovu, stejně jako Martin Hanzal. Dočkáme se od českého útočníka dalších gólů?
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -