- Reklama -

Hertl dál boduje. Dvěma zásahy nasměroval San Jose k vítězství

- Reklama -

Útočník San Jose Tomáš Hertl vylepšuje svoje bodové konto. Po ne zrovna přesvědčivé první polovině sezóny se rozjel a v posledních týdnech pravidelně boduje. Od 12. března si připsal ve dvanácti utkáních 10 bodů (5+5), v sobotu proti Nashvillu skóroval dvakrát. Byly to důležité trefy, přinesly totiž vyrovnání ze stavu 0:2 na 2:2 pro hostující Žraloky. Hertlovi přinesly překonání dvacetigólové hranice.
Česky hokejista se přes ni přenesl poprvé v kariéře. V první výborně rozjeté sezóně si bohužel zranil koleno a tak nakonec zůstal jeho gólový zápis na čísle 15. Loni se dostal při plném počtu odehraných zápasů jen na 13 přesných tref a 31 bodů, letos to bude lepší. Bodů už má slávistický odchovanec 45, gólů po sobotě 21.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


San Jose vstupovalo proti Predátorům do třetí třetiny za stavu 2:0 pro domácí. Byl to právě Hertl, kdo pomohl stav otočit. Ve 42. minutě se prosadil z levého kruhu po asistenci Pavelskiho, o devět minut později dal Hertl razítko na prodloužení úspěšnou tečí Burnsovy střely. U obou branek byl jako druhý asistent zapsán Joe Thornton.
„První branka byla pro nás hodně důležitá. Dodala nám sílu a pomohla nám udržet si po všech těch neproměněných šancích stále stejné nasazení. Byla to ale skvělá akce celého útoku (Joe Thornton a Joe Pavelski), já jsem ji jenom dokončil,“ sdělil Hertl.
Jelikož ve zbytku utkání ani v nastaveném čase gól nepadl, musely stav 2:2 rozhodnout nájezdy a v těch měli jediného úspěšného střelce hostující Žraloci. V první sérii se trefil Logan Couture, Predátoři neskórovali ani v jednom ze tří pokusů.
„Ano, byl to pro nás důležitý zápas, trochu už jako v play off,“ řekl po utkání český hrdina večera. „Bylo důležité, že jsme se vrátili zpět, protože někdy v play off můžete tohle potřebovat, když prohráváte. Hráli jsme dobře první třetiny, pak jsme opravdu zabrali ve druhé a ve třetí jsme to dokončili. Jsem samozřejmě šťastný, že jsme vyhráli.“
Trenér Sharks Pete DeBoer pochválil hru svých mužů na hřištích soupeřů. Vždyť Sharks mají venku ohromující bilanci 27 výher, 10 proher a dalších tří porážek v prodloužení.
„Jsme hrdí na to, že můžeme usilovat o nejlepší záznam v lize na hřištích soupeřů. Byl to odvážný výkon. Zpočátku dali dva góly, mohlo to s námi dopadnout špatně, ale nakonec jsme zabrali a třetí třetina byla naše nejlepší,“ popsal zápas DeBoer.
„Jsou velmi dobrým týmem, hráli dobře,“ řekl k výkonu Žraloků Ryan Johansen, který po odchodu z Columbusu nasbíral v Nashvillu už 30 bodů, jednu asistenci si připsal také v sobotu. „Měli dvě šťastné dorážky, ale tak už to někdy chodí proti dobrým týmům. Musíme být příště schopni odehrát lepší třetí třetinu.“

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -