- Reklama -

Hodně zraněných a nezkušená obrana, vrátil se Jágr k neúspěšnému angažmá v New Jersey

- Reklama -

Před dvěma dny se stal čtvrtým hráčem v historii a vůbec prvním Evropanem, cesivnhl-logo-150x150-3který v základní části NHL posbíral 1800 bodů. Jaromír Jágr stoupá historickými tabulkami, ale zároveň si druhou sezónu po sobě nezahraje v play off. Po nepovedeném angažmá v New Jersey mu k účasti ve vyřazovací části nepomohla ani výměna na Floridu.
Český útočník se v rozhovoru se zámořským reportérem Richim Cherem rozpovídal o důvodech, které v letošním ročníku připravily Ďábly o možnost zahrát si o Stanley Cup. Nezkušená obrana, příliš mnoho zraněných a slabší výkony brankáře Coryho Schneidera – to vše přispělo ke špatnému startu do sezóny, kterým si New Jersey vykopalo vlastní hrob. Americký klub zvítězil pouze ve 13 z úvodních 40 duelů a z postupových vyhlídek tak vbrzku sešlo.


 Už jste navštívili Kdo střílí, kdo pálí, jenom Jára Jágr?


„Na začátku sezóny jsme přišli o některé hráče, většina z nich nastupovala v prvních dvou formacích. V obraně zase chyběly zkušenosti. Nestačí vám deset zápasů, abyste se do toho dostali. Tihle mladí kluci jich potřebují odehrát alespoň padesát,“ hodnotil Jágr důvody nezdaru.
„Cory Schneider podával vynikající výkony, ale přišlo mi, že měl výrazně lepší druhou polovinu sezóny. Kdyby už od začátku chytal tak, jako poslední měsíc a půl, co jsem byl ještě u Devils, pak by to vypadalo úplně jinak. Tehdy už naprosto exceloval, dostával jeden, maximálně dva góly za večer. Někdy nepustil vůbec nic,“ dodal kladenský rodák.

Jágr se stěhoval na Floridu 26. února, opačným směrem mířil výběr ve druhém kole letošního draftu a podmíněná třetí volba pro následující rok. K výměně došlo jen krátce poté, co si Jágr postěžoval, že pod vedením dočasného kouče Adama Oatese nedostává na ledě dostatek příležitostí. Dnes, v poslední den základní části, přivítají Panteři na svém ledě právě New Jersey.
Český útočník ale odmítl spekulace, že by jeho odchod vyvolal nějakou zášť mezi oběma stranami. „Každý kouč má právo vybírat si hráče podle svého uvážení. Když dojde ke změně trenéra, můžete dostávat více prostoru na ledě, ale také méně. Pro některé hráče je to nová šance jak se prosadit, u jiných to funguje přesně obráceně,“ podotkl Jágr.
„Navíc jsem neměl smlouvu pro příští sezónu. Někteří hráči se právě proto dostávají do ústraní. Takže v tom hraje roli více faktorů, nejen vaše výkonnost,“ dodal český forvard. I když si v play off letos nezahraje, Jágr neskrývá svůj záměr podepsat s Pantery nový kontrakt. V dresu floridského klubu výrazně ožil, jen za 19 zápasů posbíral 16 bodů.
„Dokud jsme bojovali o play off, měli jsme na to vyhrát každý zápas. Přišlo mi, že jsme všechny soupeře dokázali přehrát. Snad kdybychom měli více štěstí a nedopustili se několika osudových chyb. Ale tohle je mladý celek, který do toho časem doroste. Ale upřímně řečeno – snad pokud pominu první roky v Pittsburghu – jsem nikdy nehrál v týmu, ze kterého bych měl pocit, že může v klidu vyhrát třeba 15 zápasů po sobě,“ řekl Jágr.
Třiačtyřicetiletý forvard rovněž uvedl, že jeho výměna na Floridu byl zcela v režii Louie Lamoriella. „O mém přestupu rozhodovali jiní. Neměl jsem žádný vliv na to, kam mě nakonec pošlou. A kdybych to měl zpětně zhodnotit, tak jsem za to dokonce rád. Možná bych zvolil horší místo. Člověk nikdy neví. Občas je prostě lepší nechat věcem volný průběh. Osobně si nemám na co stěžovat.“
I přesto se Jágr krátce po své výměně podivoval nad tím, že se stěhuje do klubu, jehož vyhlídky na play off nejsou zrovna valné. „Nevěděl jsem, které kluby o mě projevily zájem. Ale nechci Lamoriella z ničeho obviňovat, z pohledu klubu to byl velmi výhodný přestup. Dva výběry v draftu za 43letého hráče.“
foto: Icon Sportswire

- Reklama -

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -