- Reklama -

Hokej na parlamentní půdě? Proč ne, ptají se Senátoři

- Reklama -

Pod vašimi okny se odehrává napínavý hokejový souboj, jenže vy se jako na potvoru musíte věnovat řešení důležitých státnických záležitostí. K takovéhle situaci by teoreticky mohlo dojít za dva roky v Ottawě. Mnohem pravděpodobnější však je, že politické špičky země budou na inkriminovaném zápase osobně přítomny.
NHL oslaví v roce 2017 sté narozeniny, Kanada si bude ve stejnou dobu připomínat 150 let od svého vzniku. Majitel Senátorů Eugene Melnyk si už delší dobu pohrává s myšlenkou tyhle dvě ceremonie spojit. Rád by na Parliament Hill, kde sídlí zákonodárný sbor druhého největšího státu světa, uspořádal utkání pod otevřeným nebem.
„Doufám, že se to uskuteční. Mluvím o tom s lidmi z kanceláře NHL i s Garym Bettmanem už roky. Víme, že se termín blíží a jak důležité je to datum pro Kanadu. Rád bych umístil zápas někam poblíž Parliament Hill. Chci vidět nádherné letecké záběry na stadión s kulisou Parliament Hill,“ zasní se vlastník ottawské organizace.
Senátoři už mají na ročník 2017-18 zažádáno o zápas pod širým nebem a vzhledem k tomu, že si budou připomínat pětadvacet let od vstupu do slavné ligy, jejich šance na uspořádání Heritage Classic jsou docela vysoké. Předchůdce nynějšího ottawského klubu (stejného jména) ostatně 19. prosince 1917 odehrál úplně první zápas NHL s Montreal Canadiens, což je taková malá nápověda, koho by si přáli za soupeře při výročí.
Melnyk ale do takových detailů zatím nezachází. V první fázi úvah nemyslí ani na přesnou lokalitu, hlavně když získá pořadatelství pro kanadskou metropoli.
„Udělejme to kdekoliv, kde si jen fanoušci budou přát, ale prioritou číslo jedna je dostat zápas do Ottawy. Ani to nebude jednoduché, ale pokud se nám to podaří, dalším krokem bude, kde budeme hrát. Proč by se utkání nemohlo uskutečnit třeba na trávníku před parlamentem?“ táže se Eugene Melnyk.
Už v září se nad potenciálním umístěním zápasu pod širým nebem v rozhovoru pro list Ottawa Sun zamýšlel prezident klubu Cyril Leeder.
„Liga teď zkoumá nějaké koncepty, jak vystavět stadión prakticky na zelené louce. Dělá se to v případě koncertů, bylo by to možné udělat i pro utkání pod otevřeným nebem? Pokud ano, poskytlo by nám to možnosti pro různé kulisy, ať už by to bylo někde na břehu kanálu Rideau, na LeBreton Flats (plocha u řeky Ottawy) nebo na Parliament Hill. Je pravda, že budovy parlamentu by byly unikátními kulisami.“
Foto/Photo by: Alyse & Remi, Flickr.com

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -