- Reklama -

Hudler posunul Plameny k bodům, Voráček zaznamenal dvě asistence

- Reklama -

Víc jak měsíc utekl od chvíle, kdy se v NHL naposledy trefil Jiří Hudler. Včera český útočník konečně prolomil střeleckou smůlu, navíc přidal asistenci a významně tím pomohl Calgary k vítězství 5:4 nad Bostonem. Olomoucký rodák byl vyhlášen druhou hvězdou večera, hlavním hrdinou se díky hattricku stal jeho spoluhráč Johnny Gaudreau.
Americký mladík už po 33 sekundách otevřel skóre, ve 22. minutě z Hudlerovy nahrávky poslal Plameny znovu do vedení. Po proměněném trestném střílení Brada Marchanda v čase 58:54 (byl to jeho druhý gól v utkání) se ale situace obrátila. Naštěstí tu byl Hudler, jenž 1,2 sekundy před sirénou posunul za čáru kotouč ležící v brankovišti.
V nastaveném čase si vzal slovo znovu Gaudreau, který v prostoru mezi kruhy zamíchal s pukem a překonal Tuukku Raska. 22letý mladík od zavedení nového formátu prodloužení zaznamenal už tři branky a dvě asistence, nejvíce ze všech hráčů NHL.
Prodlužovalo se také v New Jersey, kam zavítala Philadelphia. Ze tří Čechů, kteří se objevili na ledě, o sobě dal nejhlasitěji vědět Jakub Voráček, který při přesilovkách připravil dvě šance hostujícího týmu. Také Patrik Eliáš na druhé straně si při početní výhodě připsal jednu asistenci, ve 42. minutě dorazil jeho střelu za záda Michala Neuvirtha Kyle Palmieri.
Ďáblové si vynutili prodloužení znovu při přesilovce, minutu před vypršením normální hrací doby skóroval Mike Cammalleri. Gól a asistence z pátečního večera posunuly zkušeného útočníka do první desítky ligových statistik. Nakonec se ale radovala druhá střídačka, pátou výhru Letců z posledních šesti startů vystřelil po průjezdu přes celé hřiště Matt Read. Na Neuvirtha mířilo pouze osmnáct puků.
Posledním českým příspěvkem do databáze včerejších utkání byla nahrávka Martina Hanzala, která vyslala do úniku Maxe Domiho. Arizona v Buffalu po jejich akci od 15. minuty vedla, ale než se mladý Kojot dostal ve 47.  minutě do zakončení podruhé, zvládli Sabres skórovat třikrát. Počet jejich branek se nakonec zastavil na pěti, to když se do opuštěné klece trefil podruhé i Evander Kane.
Ten má v poslední době k dispozici nové parťáky a formace tvořená dále Samem Reinhartem a Ryanem O’Reillym nasbírala v posledních třech startech třináct bodů. Sabres už počtvrté v řadě skórovali v utkání alespoň čtyřikrát, což jejich sezónní produkci zvedlo skoro o třetinu.
V ostatních pátečních zápasech už moc branek nepadalo. V Edmontonu, Brooklynu a Columbusu svítily po šedesáti minutách na ukazatelích dvě jedničky, v Anaheimu dokonce jen jedna.
Vymaloval ji tam Mike Santorelli, když ve 43. minutě po Thompsonově přihrávce zpoza klece překonal Žraloka Martina Jonese. Druhým hrdinou kalifornského derby byl pochopitelně domácí gólman John Gibson, jenž udržel čisté konto podruhé během týdne. Hokejisté Sharks ho otestovali třiadvacetkrát.
Za Olejáře se v duelu s Dallasem trefili dva centři, které jsme zmiňovali v našem nedávném článku o možných výměnách. Taylor Hall po patnácti minutách otevřel skóre po samostatné akci, Jordan Eberle zařídil druhý bod v prodloužení. Stars z velké převahy (na Anderse Nilssona vyslali 43 střel) vytěžili jediný gól, ve třetí třetině se neprosadil ani Aleš Hemský.
Páté vítězství v řadě slaví hokejisté Floridy, zároveň se jedná také o jejich pátou výhru za sebou ze soupeřových kluzišť. Včera se představili v Columbusu, přežili zde čtyři oslabení, ale na druhou stranu zas měli menší úspěšnost zakončování než domácí. To se změnilo až při nájezdech, v jejichž čtvrté sérii rozhodl o výhře 2:1 Aleksander Barkov. V základní době padly obě branky během prostředního dějství.
Na 2:1, jenže pro domácí, upravily výsledek i penalty v New Yorku. Stačilo odjet dvě série, v kterých byli Ostrované stoprocentní, zatímco Bluesmani puk za čáru nedostali. Během klasické hrací doby se to povedlo v závěru první třetiny Kevinu Shattenkirkovi, v závěrečném dějství vyrovnával Michail Grabovskij.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -