- Reklama -

Hvězdy Devils vzpomínají s respektem na bývalého generálního manažera Lamoriella

- Reklama -

Dvaasedmdesátiletý Lou Lamoriello pracoval jako generální manažer New Jersey neuvěřitelných 28 let, než se rozhodl skončit a odejít do Toronta pracovat pro Maple Leafs. Mezi Ďábly prošlo pod jeho rukama mnoho skvělých hráčů, kteří se stali legendami klubové historie. Ti na nekompromisního manažera vzpomínají s velkou nostalgií.
„Ukázal mi, co to znamená být součástí organizace Devils, součástí hokejové rodiny a jak se chovat jako profesionál na ledě i mimo něj,“ zavzpomínal na Lamoriella Patrik Eliáš před úterním utkáním New Jersey v torontském hale Air Canada Centre.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Rodák z Třebíče je v současnosti nejdéle sloužícím hráčem New Jersey. V klubu působí od sezóny 1995-96, zástupci Devils ho získali v roce 1994 ve druhém kole draftu NHL (51. celkově).
„Ne vždy to mezi námi bylo perfektní, ale myslím si, že jsme měli dobrý vztah, především ke konci jeho působení v organizaci. Jsem mu vděčný za ty roky, kdy si mě v klubu nechal,“ dodal.
V červenci 2013 podepsal český útočník s týmem z Newarku nový tříletý kontrakt, pouhý den předtím, než by se stal nechráněným volným hráčem.
„Měl jsem štěstí, že jsem mohl být dvakrát u toho, když jsme vyhráli Stanley Cup (2000, 2003) a několikrát jsme se dostali do finále. To byly úžasné okamžiky a Lou na tom měl nezanedbatelný podíl,“ ocenil Lamoriella devětatřicetiletý Eliáš.
Současný kapitán Devils Andy Green řekl, že bude Lamoriellovi navždy vděčný za to, že mu před devíti lety dal příležitost hrát NHL. V dubnu 2006 podepsal s klubem smlouvu i přesto, že nebyl nikdy draftovaný.
„Není pochyb o tom, že měl obrovský vliv na tenhle tým i celé město. To se jen tak nedá vymazat. A já sám mu hodně dlužím. Jsem mu hodně vděčný za vše, co pro mě udělal. Odešel od nás, ale přeji mu jen to nejlepší.“
Útočník Adam Henrique oceňoval přístup jinak přísného manažera. „Pokaždé všechny zdravil. A hodně chodíval do kabiny, aby zůstával v kontaktu s hráči. V mých prvních letech v lize mi hodně pomáhal a stál za mnou. Naučil mne, jak být lepší jako osobnost a vždy jsem k němu choval velký respekt. Je to teď jiné, když už není s námi a nemůžeme ho vidět tak často kolem týmu,“ řekl Henrique.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Předchozí článek
Další článek
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -