- Reklama -

Islanders ztratili Okposa a Nielsena, mají ale Ladda a Chimeru

- Reklama -

Pořádný kolotoč nastal s otevřením trhu s volnými agenty v šatně New York Islanders. Klub podepsal dva zkušené veterány, na druhé straně ale dvě dlouholeté opory ztratil. Do Brooklynu přicházejí Andrew Ladd a Jason Chimera, angažmá jinde si naopak našli Kyle Okposo a Frans Nielsen.
Ladd podepsal s Ostrovany sedmiletou smlouvu na 38,5 miliónu dolarů. Do týmu přináší zkušenosti dvojnásobného vítěze Stanley Cupu (jednou se radoval s Carolinou, jednou s Chicagem). Pak také bohaté zkušenosti lídra, posledních pět let totiž dělal ve Winnipegu kapitána.
Třicetiletý křídelník má na kontě pět sezón s dvaceti nastřílenými brankami, všech dosáhl v uplynulých šesti letech. Po výměně z Winnipegu dohrál právě končící ročník v dobře známém Chicagu, kde předtím působil v letech 2008-10.
Krátce po Laddovi mohl klub oznámit další úlovek, když došlo k podpisu sedmatřicetiletého Jasona Chimery. Zkušený forvard si během dvou nadcházejících sezón vydělá 4,5 miliónu dolarů. Chimera má za sebou ve svém věku velmi slušnou sezónu, ve Washingtonu nasbíral ve své třinácté sezóně NHL v 82 zápasech 40 bodů (20+20) a zájem o něj prý měla řada klubů.
Ostrované se naopak loučí s jinými dvěma elitními hokejisty. Kyle Okposo podepsal kontrakt s Buffalem Sabres, Frans Nielsen s Detroitem Red Wings. Okposo se upsal na sedm let za 42 miliónů dolarů, čímž se postaral o první velký kontrakt v prvních minutách po otevření trhu volných hráčů.
Nielsen, s 606 zápasy nejdéle soužící Ostrovan, přijal nabídku Detroitu na šest let za 31,5 miliónu dolarů. Od svého dosavadního týmu prý měl velmi podobný návrh smlouvy na sedm let. Jeho úkol v novém působišti bude nesnadný, má se tu pokusit nahradit odcházejícího Pavla Dacjuka.
Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -