- Reklama -

Jablko padlo daleko od stromu

- Reklama -

Když vystupuje ve sportovních halách otec, ledová plocha je zakrytá. Syn ji ke svému představení naopak potřebuje. Liam Stewart se určitě nikdy nedočká publika čítajícího tři a půl miliónu lidí, jak se to podařilo Rodu Stewartovi na brazilské pláži Copacabana při koncertě v roce 1994. Zato však možná bude reprezentovat svoji vlast na mezinárodní scéně, i když jen v utkáních nižší kategorie. Syn slavného zpěváka je v širší nominaci Velké Británie pro blížící se mistrovství světa první divize, skupiny B.
Před rokem už reprezentoval Spojené království na světovém šampionátu dvacítek ve stejné výkonnostní kategorii, v pěti zápasech zaznamenal čtyři body. V týmu vykonával funkci zástupce kapitána, stejnou zastává ve Spokane Chiefs v juniorské WHL, kde už čtvrtým rokem působí. V letošní sezóně je se 44 body pátým nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Otec je vášnivým fanouškem fotbalistů Celtic Glasgow, jenže Liamova matka Rachel Hunterová (novozélandská modelka) se po rozchodu slavného páru odstěhovala do Los Angeles, kde syn přičichl k jinému sportu. A už dávno se naučil vypořádávat se všetečnými otázkami novinářů nemajícími vztah k jeho výkonům.
„Užil jsem si jich dost už v žácích, potom v dorostu a teď znovu. Už se jim jenom směju a říkám jim, ať si najdou něco nového, čím mě otravovat,“ hlásil před třemi lety během své premiérové sezóny ve WHL.
Ze stejné doby pochází i zhodnocení Stewartových kvalit vyřčené generálním manažerem Chiefs  Timem Speltzem. „Samozřejmě je hrdý na to, čí je syn, ale tady nehraje proto, že je potomkem Roda Stewarta a Rachel Hunterové. Hraje tu, protože si zasloužil příležitost, stejně jako kterýkoliv jiný kluk.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Výkony ve Spokane si řekl také o pozvánku do národního týmu Velké Británie. V širší nominaci je zatím 31 jmen, do dějiště šampionátu v nizozemském Eindhovenu odcestuje za měsíc 23 vyvolených. Bude Liam Stewart mezi nimi?
„Z jednatřiceti lidí, které jsme vybrali, si to zaslouží každý. Boj o třiadvacet míst právě začíná a pro každého hokejistu bude dobré, když se ho bude moci zúčastnit,“ slibuje trenér Pete Russell.
Foto/Photo by: Facundo Gaisler

- Reklama -
Pavel Krupička
Narozen v roce 1973, hokej sleduji od poloviny 80. let. K NHL jsem se propracoval později, ale nakonec se mi z koníčka stala zaměstnáním - píšu o ní už třináct let. Sleduji hlavně Čechy bez ohledu na klubovou příslušnost, díky Dominiku Haškovi mi přirostly blíže k srdci Buffalo a Detroit. Největším hokejovým zážitkem pro mě stále zůstává Nagano a následné oslavy olympijského zlata.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -