- Reklama -

Jágrova Florida ztratila šanci na postup do play off

- Reklama -

O šanci zahrát si ve vyřazovacích bojích o Stanley Cup definitivně přišla Florida s Jaromírem Jágrem. Proti Tampě Bay byli Panteři na začátku zápasu lepším týmem, jenže góly stříleli jen hosté. Dvakrát se trefil Steven Stamkos (2+1), brankář Ben Bishop pochytal všech 34 střel a připsal si čtvrtý shutout v ročníku. Jágr byl s pěti pokusy nejaktivnějším hráčem Floridy, do statistik se ale nezapsal.


Vstupte do světa statistik NHL


V tabulce Východní konference desátá Florida má tři zápasy před koncem základní části soutěže nedostižnou ztrátu osmi bodů na osmý Boston, který včera porazil Toronto. V utkání na ledě TD Garden padly jen dvě branky ze hry v regulérní hrací době a obě ve druhé třetině. Po spolupráci s Davidem Krejčím se prosadil Patrice Bergeron, za Maple Leafs vyrovnával James van Riemsdyk. Zápas dospěl až k samostatným nájezdům, kde se dokázal prosadit jen Bergeron a zařídil Medvědům důležitý bonusový bod.
Boston nesmí nic podcenit, na záda mu nebezpečně dýchá Ottawa. Senátoři sice zůstávají o tři body pozadu, ale mají jeden zápas k dobru. Ottawa včera přivítala na svém ledě hokejisty Washingtonu. Ti prospali první třetinu, kterou prohráli 0:3, dvakrát inkasovali v oslabení. Pak se ale Capitals zvedli a po gólech Marcuse Johanssona, Mikea Greena a Troye Browera dokázali skóre vyrovnat. Dramatický souboj týmů z hlavních měst rozhodlo prodloužení, v němž centr Sens Kyle Turris vypíchl puk Johnu Carlsonovi, rozjel se přes celé kluziště a prostřelil Braden Holtby přesně mezi betony.
V nastaveném čase skončil i zápas mezi Nashvillem a Dallasem. Domácí Predators dotáhli ve druhé polovině třetí třetiny dvoubrankovou ztrátu 1:3, jenže v prodloužení Mattias Ekholm fauloval ujíždějícího Codyho Eakina a rozhodčí nařídili trestné střílení. Dvacetiletý centr překonal Pekku Rinneho přesným švihem umístěným mezi beton a vyrážečku.
Začátek duelu mezi Winnipegem a Vancouverem obstarali čeští hráči v dresu Jets. Jiří Tlustý nejprve přihrál na branku Jimu Slaterovi a Michael Frolík o minutu později zvyšoval na 2:0. O vyrovnání se ještě v úvodní dvacetiminutovce postarali bratři Sedinové. Henrik nejprve v přesilovce snížil a pak se po asistenci Radima Vrbaty prosadil Daniel.
Hvězdou zápasu však měl být někdo jiný – Lee Stempniak na konci první třetiny dostal Jets znovu do vedení po krásné přihrávce Mathieua Perreaulta před brankoviště a nakonec ve třetí části vstřelil i vítězný gól po spolupráci se stejným hráčem. Brankář Winnipegu Ondřej Pavelec přispěl k výhře Tryskáčů 5:4 šestadvaceti bezchybnými zákroky.
Mužstvu z Manitoby patří v tabulce Západní konference devátá příčka se stejným bodovým ziskem jako má osmé Los Angeles. Králové včera úplně vymazali z ledu Colorado, kterému dovolili vyslat pouhých deset střel na branku. O svém vítězství ale rozhodli až v polovině zápasu, kdy Alec Martinez nejprve trefil břevno, pak se ještě dostal k odraženému puku a zlomil nerozhodný stav 1:1. Definitivní uklidnění přinesl do řad Kings Marián Gáborík. V čase 58:04 napřáhl slovenský kanonýr na hranici levého kruhu a nádherně vymetl protilehlý růžek Varlamovovy svatyně. Po dvou asistencích si připsali Jeff Carter a Robyn Regehr.


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru

- Reklama -

Oliver Ekman-Larsson byl hlavní postavou zápasu mezi jeho Arizonou a San Jose (5:3). Švédský zadák sám vstřelil dva góly a ještě stihl na jeden přihrát a zkomplikoval tak Žralokům postup do play off. Ti teď ztrácí na elitní osmičku v Západní konferenci pět bodů a zbývá jim odehrát už jen tři zápasy. Křídelní útočník Coyotes Martin Erat si připsal jednu asistenci, San Jose nepomohl ani gól Tomáše Hertla. Naposledy vyhrála Arizona na svém ledě v základní hrací době 8. ledna.
Už šesté čisté konto v této sezóně NHL vychytal slovenský gólman Jaroslav Halák, v duelu New Yorku Islanders proti Buffalu (3:0) mu k tomu stačilo 21 úspěšných zákroků. Třetí branku Ostrovanů vsítil Nikolaj Kuljomin, jenž tak oslavil svůj jubilejní 500. zápas v základní části NHL (98+126), asistoval mu přitom Halákův krajan Lubomír Višňovský.
New York Rangers přejeli sousedy z New Jersey 6:1, když dva góly vstřelil Dominic Moore. Skvělé zákroky předváděl brankář Henrik Lundqvist. Po návratu z marodky vychytal švédský gólman tři vítězství ze čtyř zápasů a o nulu jej proti Devils připravil Jacob Josefson až tři a půl minuty před koncem duelu.
Calgary se už po 58 vteřinách od začátku zápasu v Edmontonu zranil levou nohu brankář Karri Rämö, do branky tak musel Jonas Hiller. A švýcarský reprezentant si vedl skvěle – vychytal všech 27 střel domácích a zařídil Kačerům vítězství 4:0. Dva góly vstřelil Markus Granlund, jeho spolubojovník Dennis Wideman se trefil jednou a u dalších dvou branek asistoval.
Zranění Karriho Räma

Až osmá série samostatných nájezdů musela rozhodnout o vítězi zápasu mezi Minnesotou a Detroitem (2:3). Úplně první se rozjel domácí útočník Zach Parise, který v duelu vstřelil dva góly, ale při penaltovém rozstřelu neuspěl. Zato se prosadili jeho spoluhráči Jason Pominville a Thomas Vanek, na což za Detroit odpověděli Gustav Nyquist a Riley Sheahan. Další aktéři si vylámali zuby na brankářích, úspěšný už byl jen hostující Darren Helm.

Foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -