- Reklama -

Je plešatý a já ne. Ovečkin vrací úder

- Reklama -

Víkendový incident mezi Ryanem Getzlafem (Ducks) a Alexem Ovečkinem (Caps) rezonoval v zámořských médiích i během úterka. A nabral hodně nevídaný směr. Posuďte sami.
Zprostředkovanou slovní přestřelku odstartoval hned po nedělním zápase kapitán Anaheimu, který svůj washingtonský protějšek obvinil ze simulování. Před novináři se přitom vůbec nezaobíral výběrem slov.  „Netušil jsem, že dnes bude předvádět stejné zas..né divadélko, jakým se doposud prezentoval,“ svěřil se přítomným žurnalistům viditelně rozrušený Getzlaf (jeho celé vyjádření v češtině naleznete zde).
Spor, který se zdál být již utichlý, se znovu rozhořel dva dny po utkaní, kdy začala některá zámořská média sdílet tweety s údajnými Ovečkinovými reakcemi, v nichž svého soka obviňoval ze závisti.


Citace slov ruské hvězdy ale nebyla úplná, jak později prokázal deník The Washington Post, který uvedl celou věc na pravou míru.
„Možná jen záviděl. Já mám vlasy, on je nemá. Můžeme o tom mluvit celý dlouhý den. Podle mě ale jeho vyjádření svědčí jen o tom, že byl rozčarovaný po prohře. Takhle to asi bylo,“ snažil se Ovečkin vysvětlit celou záležitost Getzlafovou frustrací nad ztrátou Anaheimu v poměru 3:5. Sporný moment, který rozlítil kanadského útočníka, si můžete prohlédnout na videu. Getzlaf byl po něm potrestán dvěma minutami za sekání.

Z Ovečkinovy perspektivy se jednalo o velmi zdařilý večer. Dominoval hře, připsal si dva góly a dvě asistence a k tomu získal pro svůj tým dvě přesilovky. Byl to jeho druhý čtyřbodový zápas v této sezóně.
Oporu ve sporu s Getzlafem našel i v kouči Capitals. „Jsem velký zastánce eliminace filmování ve hře,“ prohlásil Barry Trotz. „Své chlapce jsem požádal, aby se tomuto nešvaru vyhýbali. Viděl jsem záznam z utkání a musím říct, že jsem žádné filmování neviděl.“
Jasno v tom má i samotný Ovečkin: „Nemyslím, že by mě mohl kdokoliv v této lize nazvat simulantem, ale jak už jsem řekl, (Getzlaf) byl rozčarovaný z toho všeho, co se ten večer událo.“
Mediální potenciál tohoto případu byl již pravděpodobně vyčerpán, „Ovi“ však nezahálel ani v dalším utkání. V úterním, tradičně vypjatém zápase s Penguins, se postavil na pomyslnou druhou stranu barikády a stal se terčem kritiky za nevybíravý zákrok na Chrise Letanga, kterého „poškádlil“ prudkým seknutím do kotníku. Rozhodčí zákrok posoudili jako čistý. Podle hokejového zpravodaje Alexe Prewitta Ovečkin prohlásil, že se jen snažil zasáhnout puk a o faul se v žádném případě nejednalo. V podobném duchu se vyjádřil také Barry Trotz.

Titulní foto: Icon Sportswire

- Reklama -
Daniel Reichel
Takřka revoluční dítě. Hokej sleduji od MS v Petrohradě, který byl předzvěstí legendárního pokřiku „Vítej, zlatý hattricku“. NHL mi učarovala svým důrazem na tradice, krásnými dresy a ledem, který nepřipomíná jeden velký reklamní banner. Jsem milovníkem hobitů, elfů, čarodějů a vůbec celé Středozemě, příležitostným běžcem a posluchačem kvalitní soundtrackové hudby. Své připomínky můžete psát na daniel.reichel@nhlnews.cz.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -