- Reklama -

Je to těžší než nasbírat sto bodů za sezónu, chválí Kaneovu sérii Roenick

- Reklama -

Bývalý hvězdný útočník Chicaga Jeremy Roenick si myslel, že už vifb-chicagoděl od Patricka Kanea všechno. Ať už jde o jeho šikovnost, rychlost, neuvěřitelné ruce nebo hromady vstřelených branek. Mýlil se.
Letos vidí Roenick od Kanea spoustu nových věcí. Takové, které nikdy předtím neviděl. Právě to je důvodem, proč Kane vede s 38 body tabulku produktivity. A proč bodoval už dvacetkrát v řadě.
„Odboural dva hráče za sebou, přitom nikdy dřív nebodyčekoval,“ všimnul si Roenick. „Pracuje daleko víc bez puku. Snaží se víc krást puky a vůbec víc s kotoučem pracovat. Je soustředěný.“


Sledujte NHLnews také na Facebooku a Twitteru.


Prostě je v ráži. Jeho bodová šňůra zahrnuje už 32 bodů za 12 branek a 20 asistencí. Jde o nejdelší bodovací šňůru v NHL od dob Sidneyho Crosbyho, který bodoval pětadvacetkrát za sebou před pěti lety. A jde o nejdelší sérii amerického hokejisty.
Patrick Kane tak může brzo vyrovnat klubový rekord Bobby Hulla, které v sezóně 1971-72 na přelomu prosince a ledna bodoval v 21 utkáních po sobě. Nasbíral tehdy 35 bodů za 23 gólů a 12 asistencí.
Od roku 1997-98 je Kane teprve čtvrtým hráčem NHL, který bodoval aspoň ve dvaceti duelech po sobě. Těmi dalšími jsou už zmiňovaný Crosby, dál Dany Heatley (22 utkání v sezóně 2005-06) a Paul Stastny (20 utkání v sezóně 2006-07).

„Myslím, že moje nejdelší série byla zatím dvanáct nebo třináct zápasů a dobře vím, jak těžké bylo dávat góly v mé době, přitom dnes to může být ještě mnohem těžší,“ doplnil Roenick. „Ať už kvůli novým technologiím, kvůli tomu, že hráči hrají jinak, nebo jak dobří jsou brankáři.“
„Dát dohromady sérii, jako je tahle, v téhle době a s úrovní talentu, kterou dnes v hokeji máme, je ohromující. Je to jeden z nejnáročnějších výkonů. Co dokázal, je těžší, než nasbírat sto bodů za sezónu,“ tvrdí aktivní komentátor hokejového dění.
Roenick si také dovolil předpovědět, že Kaneova série by nemusela hned tak skončit. „Nevidím důvod, zvlášť přitom, jak si rozumí s Panarinem a Anisimovem, které má v útoku. Mají dohromady skvělou chemii. Je to vynikající kombinace. Když si takhle rozumíte a já vím, o čem mluvím, věříte, že můžete dát každou noc dvě nebo tři branky. Myslím, že právě to tak teď Patrick taky cítí,“ uzavřel Jeremy Roenick.

- Reklama -
Martin Hrubý
Narozen v roce 1971. NHL sleduji od začátku 80. let, redaktorem od roku 2000. Spoluzakladatel webového serveru NHL.cz. Největší hokejový zážitek - návštěva zápasů NHL, v nichž nastoupilo dohromady osm členů slavné dynastie Edmontonu Oilers z osmdesátých let minulého století včetně Waynea Gretzkyho, Granta Fuhra, Glenna Andersona nebo Craiga MacTavishe, jenž jako vůbec poslední hráč v historii NHL hrál bez helmy.

Související

- Reklama -

Poslední

- Reklama -

Neuniklo vám?

- Reklama -